Difference between revisions of "OpenStreetMap"

Jump to navigation Jump to search
m
Shtova përshkimin për OSM.
m (Shtova dy aktivitete të vitit 2015)
m (Shtova përshkimin për OSM.)
Line 1: Line 1:
Kjo është faqja e grupit të punës së anëtarëve të Open Labs rreth [http://www.openstreetmap.org/ OpenStreetMap] dhe standarteve të të dhënave gjeohapsinore.
Kjo është faqja e grupit të punës së anëtarëve të Open Labs rreth [http://www.openstreetmap.org/ OpenStreetMap] dhe standarteve të të dhënave gjeohapësinore.
 
OpenStreetMap (OSM) është një projekt virtual bashkëpunues me qëllim krijimin e hartës botërore së redaktueshme nga të gjithë.
Hartat krijohen me anë të të dhënave të marra nga paisje portable GPS, fotografimi ajror, burime të tjera për përdorim publik apo edhe nga njohuria lokale. Si imazhet ashtu edhe grafikat vektoriale mund të shkarkohen nën liçensën Open Database License.
OpenStreetMap është krijuar nën shëmbullin e Wikipedias; edhe këtu hartat që shfaqin karakteristika të ndryshme, butoni i mirënjohur ‘Redakto’ dhe historia e plotë e redaktimeve ruhen dhe mirëmbahen. Përdoruesit e regjistruar mund të ngarkojnë regjistëra GPS dhe të redaktojnë të dhënat vektoriale me anë të mjeteve të vëna në dispozicion.


== Anëtarët ==
== Anëtarët ==
All, Bureaucrats, Administrators, translator
753

edits

Navigation menu