Changes

Jump to navigation Jump to search

Aktivitete

15,986 bytes added, 3 months ago
hoqa OSCAL dhe openSUSE summit
<translate>
<!--T:1-->
Open Labs është aktiv që nga viti 2012. Komuniteti është rritur dhe forcuar nëpërmjet organizimit të aktiviteteve të niveleve të ndryshme të cilat do mundohemi që t'i reflektojme këtu. Në qoftë se je anëtar i Open Labs dhe ke llogari në wiki mos harro të shtosh aktivitetin që organizon këtu në wiki.
 
*Propozohet të evitohet organizimi i aktiviteteve në festat zyrtare dhe ditën e diel.
*Dëshiron të organzosh dhe ti një aktivitet? Vizito faqen e udhëzimeve: [[Organizim_Aktivitetesh|wiki.openlabs.cc/faqja/Organizim_Aktivitetesh]]
* Dy datat në vijim hackerspace është e zënë nga grupi organizativ OSCAL: 22.02.2020 @ 12:00-15:00 dhe 29.02.2020 @ 12:00-15:00
{| class="wikitable sortable"
|-
! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Viti ! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Data! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Ora! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Emri! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Projekti/Prezantuesi|-! rowspan="17" |2020|E papërcaktuar|TBA|PreservingWB: Prishtina Day #1|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|PreservingWB: Prishtina Day #1|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|PreservingWB: Prishtina Day #1|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|[[PreservingWB: Tirana Day]] #3|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|[[PreservingWB: Tirana Day]] #2|RYCO & Open Labs|-| E papërcaktuar|TBA|[[PreservingWB: Tirana Day]] #1|RYCO & Open Labs|-|29.02.2020|16:00|[[openSUSE Localization]]|openSUSE|-|06.02.2020|18.00 - 21.00|[https://forum.openlabs.cc/t/tirana-wordpress-kickoff-meeting/2026 Tirana WordPress meetup - Kickoff Meeting]|WordPress|-|29.01.2020|17:30|[[“Building an Art Gallery in the Browser”. Using AR and VR in the Browser]]|Doug Sillars|-|26.01.2020|17:00 - 19:00|[[Tirana Infosec Meetup 2020|InfoSec Meetup January 2020]]|Tirana InfoSec Meetup|-|22.01.2020|17:00|Mozilla Common Voice|Mozilla|-|14.01.2020|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 4|-|16.01.2020|17:00|Mozilla Commons Voice|Mozilla|-|15.01.2020|17:00|Online privacy for activists workshop|Open Labs & activist friends|-|11.01.2020|16:30|Open Source Digital Infrastructure for activists workshop|Open Labs & Uzina Tirana|-|11.01.2020|11:30|[[openSUSE meetup]]|openSUSE|-|10.01.2020|17:00|Mozilla Common Voice|Mozilla|-! rowspan="36" |2019|27.12.2019|18:00|Festa e fundvitit e komunitetit|Open Labs hackerspace|-|26.12.2019|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 3|-|21.12.2019|15:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| LibreOffice Localisation Sprint Nr.3]]|LibreOffice|-|19.12.2019|18:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| LibreOffice Localisation Sprint Nr.2]]|LibreOffice|-|17.12.2019|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 2||-|16.12.2019|17:30|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| Introduction to LibreOffice Infra]]|LibreOffice|-|09.12.2019|16:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 1||-|23.11.2019|13:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019#LibreOffice:_Marketing_.26_Advocacy | LibreOffice: Marketing & Advocacy]]|LibreOffice|-|20.11.2019|18:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019#Si_t.C3.AB_kontribuoni_n.C3.AB_Dizajn.2FUX_t.C3.AB_LibreOffice|Si të kontribuoni në Dizajn/UX të LibreOffice]]|LibreOffice|-|16.11.2019|10:00|[[GitLab meet up - Tirana]]|GitLab|-|14.11.2019|18:00|[[OSMGeoWeek 2019]]|OpenStreetMap|-|09.11.2019|10:00|[[CryptoParty Tirana 2019]]|CryptoParty|-|06.11.2019|18:00|[[Muaji i LibreOffice 2019 | LibreOffice Localisation Sprint]]|LibreOffice|-|02.11.2019|11:00 - 16:00|[[Editoria Developers Meetup]]|Editoria (Coko Foundation)|-|01.11.2019|18.00|[https://forum.openlabs.cc/t/prezantim-takim/1947/7 Meet & greet with Eda Nano]|Open Labs Community|-|05.10.2019|11:00|[[Kiwi TCMS localisation sprint]]|Kiwi TCMS|-|01.10.2019|18:00|[[Presenting: State of the Map Southeastern Europe]]|FLOSSK|-|30.09.2019|18:00|[[Meet and greet with Murat Emir Cabaroğlu]]|Open Labs Community|-|28.09.2019|18:00|[[Fedora Women Day 2019]]|The Fedora Project|-|07.09.2019|13.30|[[Meet & greet with Adam Hyde]]|Coko Foundation|-|22.08.2019|18:00|OpenStreetMap Albania meets Kaart team|OSM & Kaart|-|30.07.2019|18:00|[[Arkitektura e Tiranës në Wikimedia Commons]]|Photo Walk Tirana & Preserving Tirana|-|15.07.2019|18:00|[[Switching.social - platformat që respektojnë privatësinë tonë]]|Open Labs community|-|12.07.2019|18:00|Open Labs birthday bash - 7 years|Open Labs community|-|10.07.2019|17:30|[[Internet i decentralizuar - Fediverse meetup]]|Open Labs community|-|13.06.2019|18:00|OSM Mapathon|OpenStreetMap|-|18.05.2019 & 19.05.2019|9:00|[[OSCAL 2019]]|Open Labs|-|04.05.2019|11:00|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.6]]|WCUGA|-|30.04.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.5]]|WCUGA|-|24.04.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.4]]|WCUGA|-|28.03.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.3]]|WCUGA|-|19.03.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.2]]|WCUGA|-|02.03.2019|17:00|[[Getting Into InfoSec via Open Source]]||-|19.02.2019|18:30|[[Mapathon nr.10|OpenStreetMap Mapathon #10]]|OpenStreetMap|-|12.01.2019|11:00|[[openSUSE Meetup#3]]|openSUSE|-|10.01.2019|17:00|[[PreservingTirana]]|TBA|-! rowspan="64" |2018|-|22.12.2018|10:00|[[openSUSE Meetup#2]]|openSUSE|-|22.12.2018|TBA|[[Muaji i LibreOffice 2018/Takim i komunitetit|Muaji i LibreOffice 2018 - Takim i komunitetit]]|LibreOffice|-|19.12.2018|TBA|[[Muaji i LibreOffice 2018/Marketing|Muaji i LibreOffice 2018 - Marketing]]|LibreOffice|-|18.12.2018|17:30|[[Fedora 29 Release Party]]|Fedora|-|15.12.2018|13:00|[[Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime#2|Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime #2]]|LibreOffice|-|15.12.2018|11:00|[[Workshop rreth Python]]|Python|-|8 & 9 Dec.2018|09:30 - 18:00|[[Wiki Weekend Tirana 2018]]|Wikimedia|-|05.12.2018|17:45|[[Muaji i LibreOffice 2018/Përkthime|Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime #1]]|LibreOffice|-|21.11.2018|TBA|[[Muaji i LibreOffice 2018/Dizajn|Muaji i LibreOffice 2018 - Dizajn]]|LibreOffice|-|17.11.2018|11:30|[[CryptoParty ne Log]]|CryptoParty|-|10.11.2018|10:00|[[Workshop për Git]]|Git|-|07.11.2018|17:30|[[Muaji i LibreOffice 2018/Kodim|Muaji i LibreOffice 2018 - Kodim]]|LibreOffice|-|03.11.2018|11:00AM|[[Muaji i LibreOffice 2018/Hyrje në LibreOffice|Muaji i LibreOffice 2018 - Hyrje në LibreOffice]]|LibreOffice|-|29 Oct.2018|17:30|[[Wikidata Sixth Birthday (Workshop)]]|Wikimedia|-|27.10.2018|10:00|[[openSUSE Meetup#1]]|openSUSE|-|26.10.2018|18:00|[[Maptime Tirana 8]]|OpenStreetMap|-|20.10.2018|10:00|[[phpList Bugsquash Party]]|phpList|-|26, 27 & 28 Sept. 2018|TBA|[[LibOCon 2018]]|LibreOffice|-|24.09.2018|18:00|[[Parimet SOLID & Hyrje në UX]]||-|15.09.2018|17:30|[[Elegoo Workshop]]|Eva Vraniçi|-|27.08.2018|18:00|[[Open hardware meetup with Alex & friends]]|Open Hardware|-|23.07.2018|18:00|[[CityZen monthly meetup - June 2018]]|CityZen|-|14.07.2018|18:00|[[Identihub workshop|Identihub Workshop]]|Open Source Design|-|13.07.2018|18:00|[[SysAdm|SysAdm #4]]|Boris Budini|-|12.07.2018|19:00|[[Open Labs 6th anniversary]]|Open Labs|-|10.07.2018|18:00|[[SysAdm|SysAdm #3]]|Boris Budini|-|06.07.2018|19:30|[[OONI Probe Workshop|OONI Probe Workshop]]|Tor Project|-|06.07.2018|18:00|[[Mix Networks Design|Mix Networks Design]]|David Stainton|-|06.07.2018|16.00|[[SysAdm|SysAdm #2]]|Boris Budini|-|03.07.2018|18:00|[[Angular (v6) workshop]]|Renato Selenica|-|29.06.2018|18:00|[[LibreOffice Localization Sprint 11]]|LibreOffice|-|27.06.2018|18:30|[[Maptime Tirana 7]]|OpenStreetMap|-|25.05.2018|9:00|[[Global Diversity CFP Day Tirana]]|Gerard Sans|-|19.05.2018 & 20.05.2018|9:00|[[OSCAL 2018]]|Open Labs|-|28.04.2018|9:30|[[Code4Culture Editathon Korçë 2018]]|[https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Community_User_Group_Albania WCUGA]|-|27.04.2018|17:00|[[Takimi i dytë për vullnetarët - OSCAL 2018]]|Open Labs|-|25.04.2018|19:00|[[Maptime Tirana 6]]|OpenStreetMap|-|21.04.2018|18:00 - 23.30|CopyFest Durrës 2018|Creative Commons Albania|-|18.04.2018|18:00|[[Crypto currencies and steemit.com]]|Christian & Akiko|-|16.04.2018|17:30|[[Takimi i parë për vullnetarët - OSCAL 2018]]|Open Labs|-|07.04.2018|17:00|[[Gaming in Fedora]]|Fedora|-|24.03.2018|12:00|[[Open Food Facts]]|Open Food Facts|-|17.03.2018|16:00|[[ Google Summer of Code dhe Outreachy në Fedora]]|Fedora|-|15.03.2018|15:00|[[Public Money Public Code campaign - localization Nr.1]]|FSFE|-|03.03.2018|09:00|[[Debian Bug Squashing Party]]|Debian|-|23.02.2018|18:30|[[Maptime Tirana 5]]|OpenStreetMap|-|20.02.2018|17:00|[[Nextcloud Release Party]]|Nextcloud|-|19.02.2018|17:00|[[CityZen App Meetup Nr. 5]]|CityZen app|-|17.02.2018|18:00|[[Open Source Design Workshop]]|Open Source Design|-|31.01.2018|17.30|[[CityZen App Meetup Nr. 4]]|CityZen app|-|27.01.2018|12.00|[[EasyGnuPG Workshop]]|Open Labs|-|27.01.2018|10.00|[[Trajnim për komandat e Linux]] - Trajnimi 3|Linux|-|23.01.2018|09.00|[[Wikipedia editathon]] Shkolla "Ernest Koliqi"|Wikimedia|-|20.01.2018|13.00|[[tmux Workshop]]|Open Labs|-|20.01.2018|10.30|[[Introduction to IRC]]|Open Labs|-|17.01.2018|18.00|[[Maptime Tirana 4]]|OpenStreetMap|-|16.01.2018|18.30|[[Nextcloud meetup Nr.3]]|Nextcloud|-|16.01.2018|16.00|[[Red Hat Career Days]]|Red Hat|-|15.01.2018|17:00|[[Wikipedia 15th Anniversary]]|Wikipedia|-|13.01.2018|10.00|[[CopyFest 2018]] Day 2|Creative Commons|-|12.01.2018|18.00|[[CopyFest 2018]] Day 1|Creative Commons|-|09.01.2018|18:00|[[Punëtori Git]]|Aldo Ziflaj|-|04.01.2018|18:00|[[Blockchain Meetup]]|Artiona Bogo & Elton Ngjela|- ! rowspan="77" |2017|23.12.2017|12:00|[[Bazaar|Hacker Bazaar]]|Open Labs|-|23.12.2017|10:00|[[Trajnim per komandat e Linux]] - Trajnimi 2|Linux|-|22.12.2017|17:00|[[LibreOffice Month 2017]] - Takim i komunitetit|LibreOffice|-|20.12.2017|10:00|[[Wikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]] Burrel|CodeWeek|-|19.12.2017|10:00|[[Wikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]] Burrel|CodeWeek|-|18.12.2017|10:00|[[Wikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]] Burrel|CodeWeek|-|16.12.2017|16:00|[[LibreOffice Month 2017]] - Collabora Online dhe Nextcloud|LibreOffice|-|16.12.2017|10:00|[[Trajnim per komandat e Linux]] - Trajnimi 1|Linux|-|15.12.2017|19:00|[[Subjektiviteti i tekstit - Analizë me Python]]|Fedora|-|13.12.2017|17.30|[[CityZen app Meetup 3]]|CityZen|-|12.12.2017|17.00|[[LibreOffice Month 2017]] - Marketing dhe Design|LibreOffice|-|10.12.2017||[[Wiki Weekend 2017]] - Day 2|Wikimedia|-|09.12.2017||[[Wiki Weekend 2017]] - Day 1|Wikimedia|-|06.12.2017|17.30|[[LibreOffice Month 2017]] - Hyrje në LibreOffice|LibreOffice|-|02.12.2017|16:00|[[Takim Anëtarësh - Nëntor & Dhjetor]]|Open Labs|-|01.12.2017|18:00|[[ Quad9 DNS Workshop]]|Open Labs|-|25.11.2017|11:00|[[Wikimedia Diversity Editathon]]|Wikimedia|-|18.11.2017|10:00|[[OpenStreetMap GeoWeek Tirana]]|OpenStreetMap|- |16.11.2017|16:00|[[CityZen App Meetup Nr.2]]|CityZen|- |14.11.2017|17:00|[[Lançimi i Firefox Quantum 57]]|Mozilla Albania|- |08.11.2017|17:00|[[Introduction to Git]]|Open Labs|- |28.10.2017|16:00|[[Takim anëtarësh-Tetor]]|Open Labs|- |21.10.2017|18:00|[[From prototype to production]]|Akiko (Japan) & Chris (Germany)|- |21.10.2017|15:00|[[Maptime Tirana Nr.3|Maptime Tirana 3]]|OpenStreetMap|-|18.10.2017|18:00|[[CityZen App - Meetup Nr.1]]|CityZen|- |09.10.2017|17:30|[[Takim i Wikimedianëve]]|Wikimedia|- |04.10.2017|18:00|[[Firefox Quantum Sprint]]|Mozilla
|-
| rowspan=42 04.10.2017| 16:00|[[End of RGSoC 2017 - Celebration]]|Nextcloud|-| 30.09.2017|10:00| [[Cryptoparty Tirana 2017]]| Open Labs|-|28.09.2017|18:00|[[Debian Meetup Nr.2]]|Debian
|-
| 3023.09.2017|16:00|[[Fedora Woman Day (FWD) 2017]]|Fedora|-|19.09.2017|16:00|[[Red Hat Career Day]]|Red Hat|-|16.09.2017|16:00|[[Takim Anëtarësh - Shtator]]|Open Labs|-|15.09.2017|18:00| [[Cryptotools for journalistsLibreOffice Localization Sprint 10]]| TBALibreOffice
|-
| 2714.09.2017|17:00| [[Debian Meetup nr.2OSCAL 2018 - takim i grupit organizativ]]| Open Labs Hackerspace|- |13.09.2017|16:00|[[LulzBot 3D Printing Workshop]]|Ura Design
|-
| 3112.0809.2017|18:00| [[FOSScamp Syros 2017Mozilla Common Voice Workshop]]| Ura CreativeMozilla
|-
| 1305.0809.2017|19:30| [[OpenStreetMap Birthday partyDeep Learning me Python]]| OpenStreetMapFedora
|-
| 31.0708.2017 - 6.09.2017 || [[Nextcloud: sprint lokalizimi nr.3FOSScamp Syros 2017]]| Open Labs HackerspaceUra Design
|-
| 2813.0708.2017 @ 16.|19:00| [[Takim i anëtarëve të Open LabsOpenStreetMap Birthday party]]| Open Labs HackerspaceOpenStreetMap
|-
| 2631.07.2017|18:00| [[Fedora Loves Python workshop Nextcloud: sprint lokalizimi nr.23]]| FedoraNextcloud
|-
| 2228.07.2017 |16:00| [[5-vjetori Takim i themelimit anëtarëve të Open Labs]]| Open Labs
|-
| 2126.07.2017|19:00| [[Debian Meetup Fedora Loves Python workshop nr.12]]| DebianFedora
|-
| 1122.07.2017|19:00| [[Wikipedia Open Day 2|Wikipedia SQ 5- vjetori i themelimit të Open Day nr2Labs]]| WikipediaOpen Labs
|-
| 0521.07.2017|18:00| [[Fedora 26 Release PartyDebian Meetup nr.1]]| Fedora Debian
|-
| 0411.07.2017|17:00| [[Wikipedia Open Day 2|Wikipedia SQ - Open Daynr2]]| WikipediaWikimedia
|-
| 0105.07.2017|18:00| [[Kick Off RGSoC 2017 - CelebrationFedora 26 Release Party]]| Open LabsFedora
|-
| 2904.0607.2017|18:00| [[Nextcloud l10n #2Wikipedia SQ - Open Day]]| NextcloudWikimedia
|-
| 2101.0607.2017|18:00| [[Projeksione CC dhe bisedë e hapur: 'Refugees Welcome' nga SubMediaKick Off RGSoC 2017 - Celebration]]| Open Labs
|-
| 1729.06.2017|18:00| [[Mozilla WebVR Workshop Nextcloud l10n #2]]| MozillaNextcloud
|-
| 1721.06.2017|| [[opendataProjeksione CC dhe bisedë e hapur: 'Refugees Welcome' nga SubMedia]]|Open Labs|-|17.tirana06.al Hackathon 2017|16:00|[[Mozilla WebVR Workshop #2 - Empowered by Open Diversity Project]]| Open LabsMozilla
|-
| 1617.06.2017|10:00| [[OpenStreetMap Meetup opendata.tirana.al Hackathon #12 - Empowered by Open Diversity Project]]| OpenStreetMapOpen Labs
|-
| 10.06.2017 & 1116.06.2017| Puntori me temë 'Migration to LibreOffice' me Italo Vignoli18:00|[[OpenStreetMap Meetup #1]]| LibreOfficeOpenStreetMap
|-
| 3110.0506.2017& 11.06.2017|| [[Fedora Meetup #7]]Puntori me temë 'Migration to LibreOffice' me Italo Vignoli| FedoraLibreOffice
|-
| 2631.05.2017|18:00| [[Maptime Tirana nr 2Fedora Meetup #7]]| OpenStreetMapFedora
|-
| 2026.05.2017|18:00| [[opendata.tirana.al Hackathon - Empowered by Open Diversity ProjectMaptime Tirana nr 2]]| Open LabsOpenStreetMap
|-
| 1520.05.2017| 10:00|[[https://wwwopendata.meetuptirana.com/nextcloudal Hackathon -tirana/events/239427930/ Nextcloud Meetup #2Empowered by Open Diversity Project]]| NextcloudOpen Labs
|-
| 13.05.2017 & 1415.05.2017|17:00| [[OSCAL 2017]https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/239427930/ Nextcloud Meetup #2]| Open LabsNextcloud
|-
| 2613.0405.2017 & 14.05.2017|9:00| [[Document Freedom Day OSCAL 2017]]| LibreOfficeOpen Labs
|-
| 2026.04.2017|17:00| [[Fedora Localization Sprint #10Document Freedom Day 2017]]| FedoraLibreOffice
|-
| 1920.04.2017|17:00| [[Mozilla WebVR Camp nr. 1Fedora Localization Sprint #10]]| MozillaFedora
|-
| 1719.04.2017|17:00| [[Maptime Tirana Mozilla WebVR Camp nr. 1]]| OpenStreetMapMozilla
|-
| 1217.04.2017|17:00| [[Fedora Localization Sprint #9Maptime Tirana nr. 1]]| FedoraOpenStreetMap
|-
| 2512.03.2017 & 26.0304.2017| 16:00|[[https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 2017Fedora Localization Sprint #9]]| GNU/LinuxFedora
|-
| 1825.03.2017 & 1926.03.2017|9:30| [[48H Free Open Source Hackathon Tirana]https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 2017]| Open LabsGNU/Linux
|-
| 18.0203.2017& 19.03.2017|10:00| [[OpenStreetMap Mapathon #948H Free Open Source Hackathon Tirana]]| OpenStreetMapOpen Labs
|-
| 1718.02.2017|11:00| [[Hyrje në JOSMOpenStreetMap Mapathon #9]]| OpenStreetMap
|-
| 1517.02.2017|17:30| [[Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8Hyrje në JOSM]]| FedoraOpenStreetMap
|-
| 0815.02.2017|17:00| [[Wikidata talk/workshopFedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]]| WikimediaFedora
|-
| 2808.0102.2017|17:30| [[Mapathon nr.8|OpenStreetMap Mapathon #8Wikidata talk/workshop]]| OpenStreetMapWikimedia
|-
| 2528.01.2017|11:00| [[Open Source Design workshop Mapathon nr.18|OpenStreetMap Mapathon #8]]| Open Source DesignOpenStreetMap
|-
| 2325.01.2017|17:00| [https://www[Open Source Design workshop nr.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236880431/ Nextcloud 11 Release Party1]]| NextcloudOpen Source Design
|-
| 1823.01.2017|17:30| [[Lokalizim i privacytoolshttps://www.meetup.io]com/nextcloud-tirana/events/236880431/ Nextcloud 11 Release Party]| Nextcloud
|-
| 1418.01.2017|17:00| [[Sitepoint hackathonLokalizim i privacytools.io]]| Sitepoint
|-
|14.01.2017|10:00|[[Sitepoint hackathon]]|SitePoint|-| 11.01.2017|17:00| [[Mapathon nr.7|OpenStreetMap Mapathon #7]]| OpenStreetMap
|-
 <!-- Aktivitete per vitin 2016 --> | ! rowspan=49 "60" | 2016| 28.12.2016|17:30| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236320481/ Nextcloud l10n #1]| Nextcloud|-|22.12.2016|17:00|[[Fedora Loves Python Workshop #1]]|Fedora|-|21.12.2016|19:00|[[ Festa e fundvitit në hackerspace]]|Open Labs|-|21.12.2016|17:00|[[LibreOffice month 2016: Takim i komunitetit]]|LibreOffice|-|17.12.2016|12:00|[[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.2]]|Mozilla|-|15.12.2016|17:00|[[LibreOffice month 2016: Design and marketing]]|LibreOffice
|-
| 2211.12.2016|16:00| [[Fedora Loves Python Workshop #1Release party| Fedora 25 Release party]]| Fedora
|-
|10.12.2016
|15:00
|[[LibreOffice month 2016: sprint lokalizimi]]
|LibreOffice
|-
| 2103.12.2016& 04.12.2016|9:00|[https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2016 Wiki weekend Tirana 2016]|Wikimedia|- |30.11.2016|17:00| [[ Festa e fundvitit në hackerspaceMapathon nr.6|OpenStreetMap Mapathon #6]]| Open LabsOpenStreetMap
|-
| 2123.1211.2016|17:30| [[LibreOffice month 2016https: Takim i komunitetit]//www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/235570602/ Nextcloud Meetup #1]| LibreOfficeNextcloud
|-
| 1720.1211.2016|15:00| [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.2WikiProjekti Gratë]]| MozillaWikimedia
|-
| 1512.1211.2016|16:00| [[LibreOffice month 2016: Design and marketingFedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]| LibreOfficeFedora
|-
| 2.11.12.2016|16:00| [[Fedora Release party| Fedora 25 Release partyWiki Loves Maps: Mapathon]]| FedoraWikimedia
|-
| 29.10.12.2016|15:00| [[LibreOffice month 2016: sprint lokalizimiOpenSource Hardware Meetup #2- Nextcloud box]]| LibreOfficeNextcloud
|-
| 0326.12.2016 & 04.1210.2016| |[[https://sqFedora Localization Sprint nr.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2016 Wiki weekend Tirana 20167|Fedora Localization Sprint #7]]| WikimediaFedora
|-
| 3019.1110.2016|17:00| [[Mapathon nr.65|OpenStreetMap Mapathon #6: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap]]| OpenStreetMap
|-
| 2319.1110.2016|15:00| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/235570602/ Nextcloud [Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #15]]| NextcloudFedora
|-
| 2017.10.2016|13:00|[[Code Week Albania 2016]]||-|12.10.2016|18:00|[https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/234713221/ Nextcloud Workshop]|Nextcloud|-|11.10.2016|18:00|[[ ADA Lovelace day]]|Open Labs|-|10.10.2016|16:00|[[PHPList Hack Sprint]]|PHPList|-|10.10.2016|15:00| [[WikiProjekti GratëOSHM1, i ftuar Iker Perez de Albeniz Villarroel]] | Wikipedia
|-
| 1224.1109.2016|16:00| [[Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6Software Freedom Day 2016]]| FedoraLibreOffice
|-
| 221.1109.2016|18:00| [[Wiki Loves Maps: MapathonFedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]| WikipediaFedora
|-
| 2921.1009.2016|16:00| [[OpenSource Hardware Meetup #2- Nextcloud boxZgjedhjet e bordit 2016]]| NextcloudOpen Labs
|-
| 2617.1009.2016| [[Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]| Fedora|- | 19.10.201617:00| [[Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5Wiki Loves Earth 2016, ndarja e çmimeve]]| FedoraWikimedia
|-
| 1931.1008.2016|17:00| [[Mapathon MozCafé Tirana nr.5|OpenStreetMap Mapathon #5: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap6 me Giannis Konstantinidis]]| OpenStreetMapMozilla
|-
| 1727.1008.2016| [[Code Week Albania 2016]]
|
|[[FOSSCamp Balkans 2016]]
|Open Labs
|-
| 1227.1007.2016|16:30| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/234713221/ Nextcloud Workshop[Wiki Loves Maps 2016]]| NextcloudWikimedia
|-
| 1120.1007.2016|18:00| [[ ADA Lovelace dayFedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]| Open LabsFedora
|-
| 1019.1007.2016|18:00| [[PHPList Hack SprintFedora Women Day]]| PHPListFedora
|-
| 1016.1007.2016|19:00| [[OSHM1, i ftuar Iker Perez de Albeniz VillarroelOpen Labs feston 4 vjetorin]]| Open Labs
|-
| 2109.0907.2016|16:00| [[Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #424 Release party]]| Fedora
|-
| 2106.0907.2016|18:00| [[Zgjedhjet e bordit 2016LibreOffice Localization Sprint nr.8]]| Open LabsLibreOffice
|-
| 1906.07.2016|16:30| [[Fedora women dayWiki Loves Maps: Takimi nr.1]]| FedoraWikimedia
|-
| 0925.0706.2016|16:00| [[Fedora Release partyMozcafe Tirana nr.5]]| FedoraMozilla
|-
| 04.06.07.2016|16:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.8SuperTuxcart- prezantim dhe kampionat]]| LibreOffice
|-
| 2504.06.2016|16:00| [[Mozcafe Tirana #5SitePoint Meetup nr.3]]| MozillaSitePoint
|-
| 2001.06.2016|18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora PHPList Localization Sprint #61]]| FedoraPHPList
|-
| 0430.0605.2016|18:00| [[SuperTuxcart- prezantim dhe kampionatLibreOffice Localization Sprint nr.7]]| LibreOffice
|-
| 0119.0605.2016|17:00| [[PHPList Localization Sprint #1Linux Command-Line Workshop me James Halliday]]| PHPListGNU/Linux
|-
| 3018.05.2016|16:00| [[LibreOffice Localization Sprint OpenStreetMap Mapathon nr.75| OpenStreetMap Mapathon #5]]| LibreOfficeOpenStreetMap
|-
| 14.05.2016 & 15.05.2016|10:00| [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2016]]| Open Labs
|-
| 30.04.2016|14:00| [[Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]| Fedora
|-
| 20.04.2016|18:00| [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]| Fedora
|-
| 16.04.2016|16:00| [[Mapathon nr.4|OpenStreetMap Mapathon #4]]| OpenStreetMap
|-
| 15.04.2016|18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]| Fedora
|-
| 0304.04.2016|18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]| Fedora
|-
| 02.04.2016|16:00| [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.1]]| Mozilla
|-
| 30.03.2016|18:00| [[ Linux Meetup 2: Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]|GNU/Linux|-|26.03.2016|16:00|[[ Document Freedom day 2016]]|LibreOffice
|-
| 2623.03.2016|18:00| [[ Document Freedom dayMapathon nr.3|OpenStreetMap Mapathon #3]]| LibreOfficeOpenStreetMap
|-
| 2305.03.2016|16:00| [[Mapathon nr.3|OpenStreetMap Mapathon #3Fuqizimi i public domain & creative commons në Shqipëri: Bisedë e hapur]]| OpenStreetMapOpen Labs
|-
| 0527.0302.2016|16:00| [[Fuqizimi i public domain & creative commons në Shqipëri: Bisedë e hapurMozcafe Tirana nr.4]]| Open LabsMozilla
|-
| 0713.02.2016|16:00| [[Linux Meetup- Njohje me sistemet operativeMozcafe Tirana nr.3]]| GNU/LinuxMozilla
|-
| 06.02.2016|16:00| [[Mapathon nr.2|OpenStreetMap Mapathon #2]]| OpenStreetMap
|-
| 23.01.2016|16:00| [[Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]| Fedora
|-
| 16.01.2016|16:00| [[ 15 vjet Wikipedia - Editathon]]| Wikipedia
|-
| 1307.01.2016|18:30| [[Mozcafe Tirana #4Linux Meetup- Njohje me sistemet operative]]| MozillaGNU/Linux
|-
Aktvitetet e vitit 2015
-->
 | ! rowspan=24 "43" | 2015| 19.12.2015|16:00| [[Fedora Meetup nr 3 | Fedora Meetup #3]]| Fedora|-|12.12.2015|16:00|[[John Sturdy në Open Labs: prezantim për OSM dhe Makespaces]]|OpenStreetMap|-|8.12.2015|18:00|[[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.2]]|OpenStreetMap|-|05.12.2015 & 06.12.2015|9:30|[[Wiki weekend Tirana 2015]]|Wikimedia|-|26.11.2015|18:00|[[ LibreOffice Localization Sprint nr.6]]|LibreOffice|-|24.11.2015|18:00|[[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.1]]|OpenStreetMap|-|14.11.2015|18:00|[[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.0 ]]|OpenStreetMap|-|14.11.2015|16:00|[[Fedora 23 Release party]]|Fedora|-|7.11.2015|10:00|[[Mozilla Academy nr.5: Prezantim në Oficina & Harry Fultz]]|Mozilla|-|05.11.2015|18:00|[[Projeksion: Dokumentari "CodeGirl"]]|Open Labs|-|31.10.2015|16:00|[[Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]|Fedora|-|27.10.2015|18:00|[[Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015]]|Fedora|-|24.10.2015|16:00|[[LibreOffice: Localization Sprint nr.5]]|LibreOffice|-|17.10.2015|16:00|[[CodeWeek: histori të së përditshmes së koduesve]]||-|13.10.2015|17:00|[[Ada Lovelace Day 2015]]|Open Labs
|-
| 0508.12.2015 & 06.1210.2015|18:00| [[Wiki weekend Tirana 2015LibreOffice: Localization Sprint nr.4]]| WikimediaLibre Office
|-
| 2606.1110.2015|16:00| [[ LibreOffice Localization Sprint nr.6Wiki Loves Monuments - City Tour në Tiranë]]| LibreOfficeWikimedia
|-
| 2403.1110.2015|16:00| [[OpenStreetMapMozilla Academy nr.4: Takim i hapur #1Mozilla Albania Website]]| OpenStreetMapMozilla
|-
| 1430.1109.2015|18:00| [[OpenStreetMap: Takim i hapur PHPList Albania User Group meetup #0 1]]| OpenStreetMapPHPList
|-
| 1426.1109.2015|16:00| [[Fedora 23 Release partyMozilla Academy nr.3: Ardian Haxha prezanton Mozilla VR (Virtual Reality)]]| FedoraMozilla
|-
| 0523.1109.2015|18:00| [[ProjeksionWiki Loves Monuments: Dokumentari "CodeGirl"këshilla për pjesëmarrje në konkursin e fotografisë]]| Open LabsWikimedia
|-
| 3119.1009.2015|16:00| [[Fedora Localization Sprint Mozilla Academy nr 1 | Fedora Localization Sprint #1.2: Firefox OS Bugsprint]]| FedoraMozilla
|-
| 3012.09.2015|16:00| [[PHPList Albania User Group meetup #Mozilla Academy nr.1: Prezantim]]| PHPListMozilla
|-
| 1204.09.2015|18:00| [[Mozilla Academy 2015Wiki Loves Monuments Shqipëri & Kosovë: Takim Informativ me Arianit Dobroshin]]| MozillaWikimedia
|-
| 21.07.2015|18:00| [[3 vjetori i Openlabs Open Labs Hackerspace]]| Open Labs
|-
| 15.07.2015|17:00| [[Fedora Meetup nr 2 | Fedora Meetup #2]]| Fedora
|-
| 1320.06.2015|16:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.23]]| LibreOffice
|-
| 0913.05.2015 & 10.0506.2015|16:00| [[ OSCAL- Open Source Conference Albania 2015LibreOffice Localization Sprint nr.2]]| Open LabsLibreOffice
|-
| 2509.0305.2015& 10.05.2015|12:00| [[Document Freedom DayOSCAL 2015]]| LibreOfficeOpen Labs
|-
| 0724.0304.2015|12:00| [[Cyber Security WorkshopWiki Women Camp]]
|
|-
| 28.02.2015 & 0125.03.2015|19:00| [[Mozilla weekend Tirana Document Freedom Day 2015]]| MozillaLibreOffice
|-
| 1407.0203.2015|16:00| [[I love Fedora MeetupCyber Security Workshop]]| Fedora
|-
| 0728.02.2015& 01.03.2015|10:00| [[Maratonë tritimi: The internet's own boyMozilla weekend Tirana 2015]]| Open LabsMozilla
|-
| 3114.0102.2015|16:00| [[ Wordpress cafe #3I love Fedora Meetup]]| WordpressFedora
|-
| 2407.0102.2015|16:00| [[ Wikicafe Tirana #1Maratonë tritimi: The internet's own boy]]| WikipediaOpen Labs
|-
| 1631.01.2015|16:00| [[LPI në universitetin Aleksandër MoisiuWordpress cafe nr.3]]| GNU/LinuxWordpress
|-
| 1024.01.2015|16:00| [[LibreOffice cafe #2Wikicafe Tirana nr.1]]| LibreOfficeWikipedia
|-
|17.01.2015|16:00|[[Wordpress cafe nr.2]]|Wordpress|-|17.01.2015|14:00|[[Webmacademy nr 7 në Openlabs| Webmacademy nr 7 në Open Labs]]||-|16.01.2015|15:30|[[LPI Open Day & Fedora Linux install-fest në Universitetin e Durrësit]]|GNU/Linux|-|15.01.2015|13:30|[[LPI Open Day në Universitetin e Tiranës, Fakultetin e Ekonomisë]]|GNU/Linux|-|10.01.2015|16:00|[[LibreOffice cafe nr.2]]|LibreOffice|-| 10.01.2015|14:00| [[ Webacademy Webmacademy nr 6 në OpenlabsOpen Labs]]
|
|-
<!-- viti 2014 -->
 | ! rowspan="37 " | 2014| 20.12.2014|16:00| [[ Webacademy Webmacademy nr 5 në OpenlabsOpen Labs]]|
|-
| 1317.12.2014|18:00| [[ Webacademy Mozcafe Tirana nr 4 në Openlabs3]]| Mozilla
|-
| 0613.12.2014|16:00| [[ Webacademy Webmacademy nr 3 4 OpenlabsOpen Labs]]
|
|-
| 0306.12.2014|16:00| [[LibreOffice cafe #1Webmacademy nr 3 në Open Labs]]| LibreOffice
|-
| 2903.1112.2014|18:00| [[ Webacademy LibreOffice cafe nr 2 në Openlabs.1]]| LibreOffice
|-
| 2229.11.2014|16:00| [[ Webacademy Webmacademy nr 1 2 OpenlabsOpen Labs]]|
|-
| 0822.11.2014|16:00| [[Wordpress cafe #Webmacademy nr 1në Open Labs]]| Wordpress
|-
| 0308.11.2014|16:00| [[Si të përdorim command lineWordpress cafe nr.1]]| Wordpress
|-
| 01.11.2014 & 0203.11.2014|17:00| [[ Wiki weekend Tirana 2014Si të përdorim command line]]| Wikimedia
|-
| 2701.1011.2014& 02.11.2014|9:30| [[Mozcafe Wiki weekend Tirana #22014]]| MozillaWikimedia
|-
| 27.0910.2014|18:00| [[Openlabs Maker party #1Mozcafe Tirana nr.2]]| Open LabsMozilla
|-
| 1627.09.2014|16:00| [[NetBSD - Meet & Greet with Marc BalmerOpen Labs Maker party #1]]| NetBSDOpen Labs
|-
| 1316.09.2014|16:00| [[Sugru built nightNetBSD - Meet & Greet with Marc Balmer]]| Open LabsNetBSD
|-
| 13.09.2014|16:00| [[LPI Albania open day #2Sugru built night]]| GNU/LinuxOpen Labs
|-
| 0213.0809.2014|13:00| [[Linux Kafe #3LPI Albania open day nr.2]]| GNU/Linux
|-
| 3002.0708.2014|17:00| [[Arduino Workshop Linux Kafe nr .3]]| ArduinoGNU/Linux
|-
| 2330.07.2014|18:00| [[Mësoni çdo gjë rreth Learnable.comArduino Workshop nr 3]]| Arduino
|-
| 1623.07.2014|18:00| [[ 2 vjetori i Openlabs HackerspaceMësoni çdo gjë rreth Learnable.com]]| Open Labs
|-
| 0916.07.2014|17:00| [[Wikiakademia dhe Wikimedia : Lokalizimi2 vjetori i Open Labs Hackerspace]]| WikimediaOpen Labs
|-
| 0709.07.2014|19:00| [[ #stoppërgjimeveWikiakademia dhe Wikimedia : Bisedëe hapur rreth përgjimeve të NSA në ShqipëriLokalizimi]]| Wikimedia
|-
| 0507.07.2014 |19:00| [[LPI Albaniastoppërgjimeve: Open day Bisedë e hapur rreth përgjimeve të NSA në Shqipëri]]| GNU/LinuxOpen Labs
|-
| 0205.07.2014|17:00| [[Linux cafe 3| Linux cafe #3LPI Albania: Open day ]]| GNU/Linux
|-
| 28.06.2014|16:00| [[L10N Sprint - maratonë lokalizimi]]| Mozilla
|-
| 21.06.2014|16:00| [[Wikiakademia: Prezantim i projektit dhe përkthimi platformës në shqip]]| Wikimedia
|-
| 14.06.2014 |16:00| [[LibreOffice:Localization Hackathon]]| LibreOffice
|-
| 07.06.2014|16:00| [[Prezantim i platformës menaxhimit të përmbajtjes Open Atrium CMS]]|
|-
| 06.06.2014|16:00| [[Reset the Net: 1 vit pas skandalit të zbuluar nga Snowden]]
|
|-
| 31.05.2014|16:00| [[Arduino Kafe 1: prezantim i website i komunitetit shqiptar Arduino]]| Arduino
|-
| 10.05.2014|16:00| [[ Mozcafe Tirana #nr.1]]| Mozilla
|-
| 03.04.2014 & 04.04.2014|8:30| [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2014]]| Open Labs
|-
| 19.04.2014|16:0| [[Linux Caffe nr 2| Linux Caffe #2]]| GNU/Linux
|-
| 31.03.2014|19:00| [[Linux Caffe nr 1| Linux Caffe #1]]| GNU/Linux
|-
| 29.03.2014|16:00| [[Arduino day 2014]]| Arduino
|-
| 08.02.2014 & 09.02.2014|9:00| [[Mozilla Weekend 2014]]| Mozilla
|-
| 01.02.2014|15:00| [[Open Source VOIP-Workshop]]|
|-
| 25.01.2014|14:30| [[ Ubuntu User days 2014]]| Ubuntu
|-
| 15.01.2014|19:00| [[Open Source Tools for your Art: create your website]]
|
|-
<!-- viti 2013 -->
 | ! rowspan=24 "26" | 2013| 28.12.2013|19:00| [[Geek Bazaar i fundvitit nga Open Labs]]| Open Labs|-|23.11.2013|15:00|[[Rasberry Pi workshop në Open Labs nr 0]]|Rasberry Pi|-|09.11.2013|15:00|[[Linux Installfest at Open Labs nr 0]]|GNU/Linux
|-
| 2302.11.2013|15:00| [[Rasberry Pi LibreOffice Calc workshop në Open Labs nr 0dhe takim i grupit të përkthimit]]| Rasberry PiLibreOffice
|-
| 0226.1110.2013|15:00| [[LibreOffice Calc workshop dhe : takim i grupit të përkthimit]]| LibreOffice
|-
| 23.10.2013|19:00| [[Mozilla Summit: sharing the experience]]| Mozilla
|-
| 19.10.2013|15:00| [[LibreOffice workshop 2]]| LibreOffice
|-
| 12.10.2013|15:00| [[LibreOffice workshop 1]]| LibreOffice
|-
| 05.10.2013|15:00| [[Projektojmë: DEFCON the documentary]]|Open Labs
|-
| 28.09.2013|15:00| [[EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU]]| GNU/Linux
|-
| 21.09.2013|15:00| [[Wikipedia workshop në Open Labs]]| Wikipedia
|-
| 28.08.2013|19:00| [[Instructables build night]]
|
|-
| 03.08.2013|18:00| [[HTML Workshop]]| HTML
|-
| 24.07.2013|19:00| [[Weekly Meeting]]|Open Labs
|-
| 18.07.2013|19:00| [[Open Steps workshop në Open Labs]]|Open Labs
|-
| 16.06.2013|19:00| [[Festojmë 1 vit Open Labs]]| Open Labs
|-
| 01.06.2013|15:00| [[Audacity: Workshop për editorin muzikor open source]]|Open Labs
|-
| 25.05.2013|15:00| [[Wordpress 10th Anniversary]]| Wordpress
|-
| 18.05.2013|15:00| [[Linux Training Session nr 2]]
|-
| 11.05.2013|15:00| [[Linux Training Session nr 1]]| GNU/Linux
|-
| 04.05.2013|12:00| [[C++ Workshop #nr 2]]| C++
|-
| 13.04.2013|15:00| [[WMKIT - WORKSHOP]]|Open Labs
|-
| 30.03.2012|15:00| [[Document Freedom Day 2013 në Open Labs]]| LibreOffice
|-
| 09.03.2013| 15:00|[[Handson: Tomb Raider - The Lost Dominion]]| Open Labs
|-
| 02.03.2013|15:00| [[Ubuntu Jam në Tiranë]]| Ubuntu
|-
| 8.02.2013| 16:30|[[Premiera botërore e dokumentarit për The Pirate Bay edhe në Tiranë]]| Open Labs
|-
<!-- viti 2012 -->
 | ! rowspan=7 "9" | 2012| 19.12.2012|19:30| [[Projektime për Blender]]| Open Labs|-|7.12.2012|19:00|[[Open Labs prezanton: kliko.al]]|Open Labs|-|14.11.2012|19:30|[[Projektojmë: Erik Topol dhe e ardhmja pa tel e mjekësisë]]|Open Labs
|-
| 7.1211.2012|19:30| [[Open Labs prezantonPrezanton: kliko.alMichael Anti - Mbrapa Firewall të madh Kinez]]|
|-
| 03.11.2012|19:00| [[Catastroika në shqip]]| Open Labs
|-
| 31.10.2012|19:30| [[Open Labs preznaton: TED talks në shqip (edicioni 121031)]]| Open Labs
|-
| 27.10.2012|12:00| [[Open Labs krijon ndriçues LED për Halloween]]| Open Labs
|-
| 24.10.2012|19:00| [[TED talks në shqip]]|Open Labs
|-
| 13.10.2012|18:30| [[Firefox & Thunderbird release party]]| Mozilla
|-
|}
 
 
</translate>
794

edits

Navigation menu