Changes

Jump to navigation Jump to search

Aktivitete

14,123 bytes added, 3 months ago
shtova nderlidhje per faqe te Balkan FLOSStival
<translate>
<!--T:1-->
Open Labs është aktiv që nga viti 2012. Komuniteti është rritur dhe forcuar nëpërmjet organizimit të aktiviteteve të niveleve të ndryshme të cilat do mundohemi që t'i reflektojme këtu. Në qoftë se je anëtar i Open Labs dhe ke llogari në wiki mos harro të shtosh aktivitetin që organizon këtu në wiki.
 
*Propozohet të evitohet organizimi i aktiviteteve në festat zyrtare dhe ditën e diel.
*Dëshiron të organzosh dhe ti një aktivitet? Vizito faqen e udhëzimeve: [[Organizim_Aktivitetesh|wiki.openlabs.cc/faqja/Organizim_Aktivitetesh]]
* Dy datat në vijim hackerspace është e zënë nga grupi organizativ OSCAL: 22.02.2020 @ 12:00-15:00 dhe 29.02.2020 @ 12:00-15:00
{| class="wikitable sortable"
|-
! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Viti ! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Data! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Ora! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Emri! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" |Projekti/Prezantuesi|-! rowspan="19" |2020|5-6.12.2020|TBA|[[Balkan FLOSStival 2020]]|Open Labs|-|18.10.2020|10:00|[[Preserving Western Balkans]] - Prishtina #4 (online)|RYCO & Open Labs|-|17.10.2020|10:00|[[Preserving Western Balkans]] - Prishtina #3 (online)|RYCO & Open Labs|-|16.10.2020|10:00|[[Preserving Western Balkans]] - Tirana #2 (online)|RYCO & Open Labs|-|15.10.2020|10:00|[[Preserving Western Balkans]] - Tirana #1 (online)|RYCO & Open Labs|-|2.05.2020|14:00|[[Webinar: Instalimi i një serveri të thjeshtë SMTP (Workshop)]]|FLOSSK & OL|-|28.04.2020|18:00|[[Webinar: Si të krijosh një sistem të sigurt dhe privat, nga zero]]|FLOSSK & OL|-|25.04.2020|15:00|[[PCB design with KiCAD - Webinar]]|FLOSSK & OL|-|29.02.2020|16:00|[[openSUSE Localization]]|openSUSE|-|06.02.2020|18.00 - 21.00|[https://forum.openlabs.cc/t/tirana-wordpress-kickoff-meeting/2026 Tirana WordPress meetup - Kickoff Meeting]|WordPress|-|29.01.2020|17:30|[[“Building an Art Gallery in the Browser”. Using AR and VR in the Browser]]|Doug Sillars|-|26.01.2020|17:00 - 19:00|[[Tirana Infosec Meetup 2020|InfoSec Meetup January 2020]]|Tirana InfoSec Meetup|-|22.01.2020|17:00|Mozilla Common Voice|Mozilla|-|14.01.2020|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 4|-|16.01.2020|17:00|Mozilla Commons Voice|Mozilla|-|15.01.2020|17:00|Online privacy for activists workshop|Open Labs & activist friends|-|11.01.2020|16:30|Open Source Digital Infrastructure for activists workshop|Open Labs & Uzina Tirana|-|11.01.2020|11:30|[[openSUSE meetup]]|openSUSE|-|10.01.2020|17:00|Mozilla Common Voice|Mozilla|-! rowspan="36" |2019|27.12.2019|18:00|Festa e fundvitit e komunitetit|Open Labs hackerspace|-|26.12.2019|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 3|-|21.12.2019|15:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| LibreOffice Localisation Sprint Nr.3]]|LibreOffice|-|19.12.2019|18:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| LibreOffice Localisation Sprint Nr.2]]|LibreOffice|-|17.12.2019|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 2||-|16.12.2019|17:30|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| Introduction to LibreOffice Infra]]|LibreOffice|-|09.12.2019|16:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 1||-|23.11.2019|13:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019#LibreOffice:_Marketing_.26_Advocacy | LibreOffice: Marketing & Advocacy]]|LibreOffice|-|20.11.2019|18:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019#Si_t.C3.AB_kontribuoni_n.C3.AB_Dizajn.2FUX_t.C3.AB_LibreOffice|Si të kontribuoni në Dizajn/UX të LibreOffice]]|LibreOffice|-|16.11.2019|10:00|[[GitLab meet up - Tirana]]|GitLab|-|14.11.2019|18:00|[[OSMGeoWeek 2019]]|OpenStreetMap|-|09.11.2019|10:00|[[CryptoParty Tirana 2019]]|CryptoParty|-|06.11.2019|18:00|[[Muaji i LibreOffice 2019 | LibreOffice Localisation Sprint]]|LibreOffice|-|02.11.2019|11:00 - 16:00|[[Editoria Developers Meetup]]|Editoria (Coko Foundation)|-|01.11.2019|18.00|[https://forum.openlabs.cc/t/prezantim-takim/1947/7 Meet & greet with Eda Nano]|Open Labs Community|-|05.10.2019|11:00|[[Kiwi TCMS localisation sprint]]|Kiwi TCMS|-|01.10.2019|18:00|[[Presenting: State of the Map Southeastern Europe]]|FLOSSK|-|30.09.2019|18:00|[[Meet and greet with Murat Emir Cabaroğlu]]|Open Labs Community|-|28.09.2019|18:00|[[Fedora Women Day 2019]]|The Fedora Project|-|07.09.2019|13.30|[[Meet & greet with Adam Hyde]]|Coko Foundation|-|22.08.2019|18:00|OpenStreetMap Albania meets Kaart team|OSM & Kaart|-|30.07.2019|18:00|[[Arkitektura e Tiranës në Wikimedia Commons]]|Photo Walk Tirana & Preserving Tirana|-|15.07.2019|18:00|[[Switching.social - platformat që respektojnë privatësinë tonë]]|Open Labs community|-|12.07.2019|18:00|Open Labs birthday bash - 7 years|Open Labs community|-|10.07.2019|17:30|[[Internet i decentralizuar - Fediverse meetup]]|Open Labs community|-|13.06.2019|18:00|OSM Mapathon|OpenStreetMap|-|18.05.2019 & 19.05.2019|9:00|[[OSCAL 2019]]|Open Labs|-|04.05.2019|11:00|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.6]]|WCUGA|-|30.04.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.5]]|WCUGA|-|24.04.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.4]]|WCUGA|-|28.03.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.3]]|WCUGA|-|19.03.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.2]]|WCUGA|-|02.03.2019|17:00|[[Getting Into InfoSec via Open Source]]||-|19.02.2019|18:30|[[Mapathon nr.10|OpenStreetMap Mapathon #10]]|OpenStreetMap|-|12.01.2019|11:00|[[openSUSE Meetup#3]]|openSUSE|-|10.01.2019|17:00|[[PreservingTirana]]|TBA|-! rowspan="64" |2018|-|22.12.2018|10:00|[[openSUSE Meetup#2]]|openSUSE|-|22.12.2018|TBA|[[Muaji i LibreOffice 2018/Takim i komunitetit|Muaji i LibreOffice 2018 - Takim i komunitetit]]|LibreOffice|-|19.12.2018|TBA|[[Muaji i LibreOffice 2018/Marketing|Muaji i LibreOffice 2018 - Marketing]]|LibreOffice|-|18.12.2018|17:30|[[Fedora 29 Release Party]]|Fedora|-|15.12.2018|13:00|[[Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime#2|Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime #2]]|LibreOffice|-|15.12.2018|11:00|[[Workshop rreth Python]]|Python|-|8 & 9 Dec.2018|09:30 - 18:00|[[Wiki Weekend Tirana 2018]]|Wikimedia|-|05.12.2018|17:45|[[Muaji i LibreOffice 2018/Përkthime|Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime #1]]|LibreOffice|-|21.11.2018|TBA|[[Muaji i LibreOffice 2018/Dizajn|Muaji i LibreOffice 2018 - Dizajn]]|LibreOffice|-|17.11.2018|11:30|[[CryptoParty ne Log]]|CryptoParty|-|10.11.2018|10:00|[[Workshop për Git]]|Git|-|07.11.2018|17:30|[[Muaji i LibreOffice 2018/Kodim|Muaji i LibreOffice 2018 - Kodim]]|LibreOffice|-|03.11.2018|11:00AM|[[Muaji i LibreOffice 2018/Hyrje në LibreOffice|Muaji i LibreOffice 2018 - Hyrje në LibreOffice]]|LibreOffice|-|29 Oct.2018|17:30|[[Wikidata Sixth Birthday (Workshop)]]|Wikimedia|-|27.10.2018|10:00|[[openSUSE Meetup#1]]|openSUSE|-|26.10.2018|18:00|[[Maptime Tirana 8]]|OpenStreetMap|-|20.10.2018|10:00|[[phpList Bugsquash Party]]|phpList|-|26, 27 & 28 Sept. 2018|TBA|[[LibOCon 2018]]|LibreOffice
|-
| rowspan=37 | 2017 | 3024.09.20172018|18:00| [[Cryptoparty Tirana 2017Parimet SOLID & Hyrje në UX]]
|
|-
| 30.09.2017
| [[Cryptotools for journalists]]
|
|-
| 3115.09.2018|17:30|[[Elegoo Workshop]]|Eva Vraniçi|-|27.08.20172018|18:00|[[Open hardware meetup with Alex & friends]]|Open Hardware|-|23.07.2018|18:00|[[CityZen monthly meetup - June 2018]]|CityZen|-|14.07.2018|18:00|[[Identihub workshop|Identihub Workshop]]|Open Source Design|-|13.07.2018|18:00|[[SysAdm|SysAdm #4]]|Boris Budini|-|12.07.2018|19:00|[[Open Labs 6th anniversary]]|Open Labs|-|10.07.2018|18:00|[[SysAdm|SysAdm #3]]|Boris Budini|-|06.07.2018|19:30|[[OONI Probe Workshop|OONI Probe Workshop]]|Tor Project|-|06.07.2018|18:00|[[Mix Networks Design|Mix Networks Design]]|David Stainton|-|06.07.2018|16.00|[[SysAdm|SysAdm #2]]|Boris Budini|-|03.07.2018|18:00|[[Angular (v6) workshop]]|Renato Selenica|-|29.06.2018|18:00|[[LibreOffice Localization Sprint 11]]|LibreOffice|-|27.06.2018|18:30|[[Maptime Tirana 7]]|OpenStreetMap|-|25.05.2018|9:00|[[Global Diversity CFP Day Tirana]]|Gerard Sans|-|19.05.2018 & 20.05.2018|9:00|[[OSCAL 2018]]|Open Labs|-|28.04.2018|9:30|[[Code4Culture Editathon Korçë 2018]]|[https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Community_User_Group_Albania WCUGA]|-|27.04.2018|17:00|[[Takimi i dytë për vullnetarët - OSCAL 2018]]|Open Labs|-|25.04.2018|19:00|[[Maptime Tirana 6]]|OpenStreetMap|-|21.04.2018|18:00 - 23.30|CopyFest Durrës 2018|Creative Commons Albania|-|18.04.2018|18:00| [[FOSScamp Syros 2017Crypto currencies and steemit.com]]|Christian & Akiko|-|16.04.2018|17:30|[[Takimi i parë për vullnetarët - OSCAL 2018]]| Open Labs|-|07.04.2018|17:00|[[Gaming in Fedora]]|Fedora
|-
| 2224.0703.2017 2018|12:00| [[5-vjetori i themelimit të Open LabsFood Facts]]| Open LabsFood Facts
|-
| 2117.0703.20172018|16:00| [[Debian Meetup nr.1Google Summer of Code dhe Outreachy në Fedora]]| DebianFedora
|-
| 1115.0703.20172018|15:00| [[Wikipedia Open Day 2|Wikipedia SQ Public Money Public Code campaign - Open Day nr2localization Nr.1]]| WikipediaFSFE
|-
| 0503.0703.20172018|09:00| [[Fedora 26 Release Debian Bug Squashing Party]]| Fedora Debian
|-
| 0423.0702.20172018|18:30| [[Wikipedia SQ - Open DayMaptime Tirana 5]]| WikipediaOpenStreetMap
|-
| 0120.0702.20172018|17:00| [[Kick Off RGSoC 2017 - CelebrationNextcloud Release Party]]| Open LabsNextcloud
|-
| 2919.0602.20172018|17:00| [[Nextcloud l10n #2CityZen App Meetup Nr. 5]]| NextcloudCityZen app
|-
| 2117.0602.20172018|18:00| [[Projeksione CC dhe bisedë e hapur: 'Refugees Welcome' nga SubMediaOpen Source Design Workshop]]| Open LabsSource Design
|-
|31.01.2018| 17.06.201730| [[Mozilla WebVR Workshop #2CityZen App Meetup Nr. 4]]| MozillaCityZen app
|-
| 1727.0601.20172018|12.00| [[opendata.tirana.al Hackathon #2 - Empowered by Open Diversity ProjectEasyGnuPG Workshop]]| Open Labs
|-
| 1627.0601.20172018|10.00| [[OpenStreetMap Meetup #1Trajnim për komandat e Linux]]- Trajnimi 3| OpenStreetMapLinux
|-
| 1023.0601.2017 & 11.062018|09.201700| Puntori me temë 'Migration to LibreOffice' me Italo Vignoli[[Wikipedia editathon]] Shkolla "Ernest Koliqi"| LibreOfficeWikimedia
|-
| 3120.0501.20172018|13.00| [[Fedora Meetup #7tmux Workshop]]| FedoraOpen Labs
|-
| 2620.0501.20172018|10.30| [[Maptime Tirana nr 2Introduction to IRC]]| OpenStreetMapOpen Labs
|-
| 2017.0501.20172018|18.00| [[opendata.tirana.al Hackathon - Empowered by Open Diversity ProjectMaptime Tirana 4]]| Open LabsOpenStreetMap
|-
| 1516.0501.20172018|18.30| [[Nextcloud Meetup #2meetup Nr.3]]| Nextcloud
|-
| 1316.0501.2017 & 14.052018|16.201700| [[OSCAL 2017Red Hat Career Days]]| Open LabsRed Hat
|-
| 2615.0401.2017 2018|17:00| [[Document Freedom Day 2017Wikipedia 15th Anniversary]]| LibreOfficeWikipedia
|-
| 2013.0401.20172018|10.00| [[Fedora Localization Sprint #10CopyFest 2018]]Day 2| FedoraCreative Commons
|-
| 1912.0401.20172018|18.00| [[Mozilla WebVR Camp nr. 1CopyFest 2018]]Day 1| MozillaCreative Commons
|-
| 1709.0401.20172018|18:00| [[Maptime Tirana nr. 1Punëtori Git]]| OpenStreetMapAldo Ziflaj
|-
| 1204.0401.20172018|18:00| [[Fedora Localization Sprint #9Blockchain Meetup]]| FedoraArtiona Bogo & Elton Ngjela
|-
 ! rowspan="77" | 25.03.2017 & 26|23.0312.2017|12:00| [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 2017[Bazaar|Hacker Bazaar]]| GNU/LinuxOpen Labs
|-
| 1823.03.2017 & 19.0312.2017|10:00| [[48H Free Open Source Hackathon TiranaTrajnim per komandat e Linux]]- Trajnimi 2| Open LabsLinux
|-
| 1822.0212.2017|17:00| [[OpenStreetMap Mapathon #9LibreOffice Month 2017]]- Takim i komunitetit| OpenStreetMapLibreOffice
|-
| 1720.0212.2017|10:00| [[Hyrje Wikipedia dhe OSM JOSMBurrel|Code Week 2017]]Burrel| OpenStreetMapCodeWeek
|-
| 1519.0212.2017|10:00| [[Fedora Localization Sprint nr.8Wikipedia dhe OSM në Burrel|Fedora Localization Sprint #8Code Week 2017]]Burrel| FedoraCodeWeek
|-
| 0818.0212.2017|10:00| [[Wikidata talk/workshopWikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]]Burrel| WikimediaCodeWeek
|-
| 2816.0112.2017|16:00| [[Mapathon nr.8|OpenStreetMap Mapathon #8LibreOffice Month 2017]]- Collabora Online dhe Nextcloud| OpenStreetMapLibreOffice
|-
| 2516.0112.2017|10:00| [[Open Source Design workshop nr.1Trajnim per komandat e Linux]]- Trajnimi 1| Open Source DesignLinux
|-
| 2315.0112.2017|19:00| [[Nextcloud Release PartySubjektiviteti i tekstit - Analizë me Python]]| NextcloudFedora
|-
| 1813.0112.2017|17.30| [[Lokalizim i privacytools.ioCityZen app Meetup 3]]| CityZen
|-
| 1412.0112.2017|17.00| [[Sitepoint hackathonLibreOffice Month 2017]]- Marketing dhe Design| SitepointLibreOffice
|-
| 1110.0112.2017|| [[Mapathon nr.7|OpenStreetMap Mapathon #7Wiki Weekend 2017]]- Day 2| OpenStreetMapWikimedia
|-
<!-- Aktivitete per vitin 2016 -->| rowspan=42 | 2016| 2809.12.20162017|| [[Nextcloud #1Wiki Weekend 2017]]- Day 1| NextcloudWikimedia
|-
| 2206.12.2017|17.30| [[Fedora Loves Python Workshop #1LibreOffice Month 2017]]- Hyrje në LibreOffice| FedoraLibreOffice
|-
| 1702.12.20162017|16:00| [[Mozilla Tech Speakers TiranaTakim Anëtarësh - Training #2Nëntor & Dhjetor]]| MozillaOpen Labs
|-
| 1101.12.20162017|18:00| [[Fedora Release partyQuad9 DNS Workshop]]| FedoraOpen Labs
|-
| 1025.1211.20162017|11:00| [[Muaji i LibreOffice në OpenLab HackerspaceWikimedia Diversity Editathon]]| LibreOfficeWikimedia
|-
| 0318.1211.2016 & 04.12.20162017|10:00| [[Wiki weekend OpenStreetMap GeoWeek Tirana 2016]]| WikimediaOpenStreetMap
|-
| 3016.11.20162017|16:00|[[CityZen App Meetup Nr.2]]|CityZen|- |14.11.2017|17:00|[[Lançimi i Firefox Quantum 57]]|Mozilla Albania|- |08.11.2017|17:00|[[Introduction to Git]]|Open Labs|- |28.10.2017|16:00|[[Takim anëtarësh-Tetor]]|Open Labs|- |21.10.2017|18:00|[[From prototype to production]]|Akiko (Japan) & Chris (Germany)|- |21.10.2017|15:00| [[Mapathon nrMaptime Tirana Nr.63|OpenStreetMap Mapathon #6Maptime Tirana 3]]| OpenStreetMap
|-
| 2318.1110.20162017|18:00| [[Nextcloud CityZen App - Meetup #Nr.1]]| NextcloudCityZen|- |09.10.2017|17:30|[[Takim i Wikimedianëve]]|Wikimedia|- |04.10.2017|18:00|[[Firefox Quantum Sprint]]|Mozilla
|-
| 1204.1110.20162017|16:00| [[Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6End of RGSoC 2017 - Celebration]]| FedoraNextcloud
|-
| 2930.09.2017|10.2016:00| [[OpenSource Hardware Meetup #2- Nextcloud boxCryptoparty Tirana 2017]]| NextcloudOpen Labs
|-
| 2628.1009.20162017|18:00| [[Fedora Localization Sprint #7Debian Meetup Nr.2]]| FedoraDebian
|-
| 1923.1009.20162017|16:00| [[Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5Woman Day (FWD) 2017]]| Fedora
|-
| 19.1009.20162017|16:00| [[Mapathon nr.5|OpenStreetMap Mapathon #5: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMapRed Hat Career Day]]| OpenStreetMapRed Hat
|-
| 1216.1009.20162017|16:00| [[Nextcloud Workshop #1Takim Anëtarësh - Shtator]]| NextcloudOpen Labs
|-
| 1115.09.2017|18:00|[[LibreOffice Localization Sprint 10]]|LibreOffice|- |14.09.2017|17:00|[[OSCAL 2018 - takim i grupit organizativ]]|Open Labs|- |13.09.20162017|16:00| [[ ADA Lovelace dayLulzBot 3D Printing Workshop]]| Ura Design
|-
| 1012.1009.20162017|18:00| [[PHPList Hack SprintMozilla Common Voice Workshop]]| PHPListMozilla
|-
| 2105.09.20162017|19:30| [[Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4Deep Learning me Python]]| Fedora
|-
| 2131.08.2017 - 6.09.20162017|| [[Zgjedhjet e bordit 2016FOSScamp Syros 2017]]| Open LabsUra Design
|-
| 1913.0708.20162017|19:00| [[Fedora women dayOpenStreetMap Birthday party]]| FedoraOpenStreetMap
|-
| 0931.07.20162017|18:00| [[Fedora Release partyNextcloud: sprint lokalizimi nr.3]]| FedoraNextcloud
|-
| 0628.07.20162017|16:00| [[LibreOffice Localization Sprint #8Takim i anëtarëve të Open Labs]]| LibreOfficeOpen Labs
|-
| 2526.0607.20162017|19:00| [[Mozcafe Tirana #5Fedora Loves Python workshop nr.2]]| MozillaFedora
|-
| 2022.0607.20162017|19:00| [[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #65-vjetori i themelimit të Open Labs]]| FedoraOpen Labs
|-
| 0421.0607.20162017|18:00| [[SuperTuxcart- prezantim dhe kampionatDebian Meetup nr.1]]| Debian
|-
| 0111.0607.20162017|17:00| [[PHPList Localization Sprint #1Wikipedia Open Day 2|Wikipedia SQ - Open Day nr2]]| PHPListWikimedia
|-
| 3005.0507.20162017|18:00| [[LibreOffice Localization Sprint #7Fedora 26 Release Party]]| LibreOfficeFedora
|-
| 1404.0507.2016 & 15.05.20162017|18:00| [[OSCALWikipedia SQ - Open Source Conference Albania 2016Day]]| Open LabsWikimedia
|-
| 3001.0407.20162017|18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5Kick Off RGSoC 2017 - Celebration]]| FedoraOpen Labs
|-
| 2029.0406.20162017|18:00| [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry PiNextcloud l10n #2]]| FedoraNextcloud
|-
| 1621.0406.20162017|| [[Mapathon nr.4|OpenStreetMap Mapathon #4Projeksione CC dhe bisedë e hapur: 'Refugees Welcome' nga SubMedia]]| OpenStreetMapOpen Labs
|-
| 1517.0406.20162017|16:00| [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint Mozilla WebVR Workshop #42]]| FedoraMozilla
|-
| 0317.0406.20162017|10:00| [[Fedora Localization Sprint nropendata.tirana.3 |Fedora Localization Sprint al Hackathon #32 - Empowered by Open Diversity Project]]| FedoraOpen Labs
|-
| 0216.0406.20162017|18:00| [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training OpenStreetMap Meetup #1]]| MozillaOpenStreetMap
|-
| 3010.0306.2016| [[ Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]2017 & 11.06.2017
|
|Puntori me temë 'Migration to LibreOffice' me Italo Vignoli
|LibreOffice
|-
|31.05.2017
|18:00
|[[Fedora Meetup #7]]
|Fedora
|-
|26.05.2017
|18:00
|[[Maptime Tirana nr 2]]
|OpenStreetMap
|-
|20.05.2017
|10:00
|[[opendata.tirana.al Hackathon - Empowered by Open Diversity Project]]
|Open Labs
|-
|15.05.2017
|17:00
|[https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/239427930/ Nextcloud Meetup #2]
|Nextcloud
|-
|13.05.2017 & 14.05.2017
|9:00
|[[OSCAL 2017]]
|Open Labs
|-
|26.04.2017
|17:00
|[[Document Freedom Day 2017]]
|LibreOffice
|-
|20.04.2017
|17:00
|[[Fedora Localization Sprint #10]]
|Fedora
|-
|19.04.2017
|17:00
|[[Mozilla WebVR Camp nr. 1]]
|Mozilla
|-
|17.04.2017
|17:00
|[[Maptime Tirana nr. 1]]
|OpenStreetMap
|-
|12.04.2017
|16:00
|[[Fedora Localization Sprint #9]]
|Fedora
|-
|25.03.2017 & 26.03.2017
|9:30
|[https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 2017]
|GNU/Linux
|-
| 2618.03.20162017 & 19.03.2017|10:00| [[ Document Freedom day48H Free Open Source Hackathon Tirana]]| LibreOfficeOpen Labs
|-
| 2318.0302.20162017|11:00| [[Mapathon nr.3|OpenStreetMap Mapathon #39]]| OpenStreetMap
|-
| 0517.0302.20162017|17:30| [[Fuqizimi i public domain & creative commons Hyrje Shqipëri: Bisedë e hapurJOSM]]| Open LabsOpenStreetMap
|-
| 0715.02.20162017|17:00| [[Linux Meetup- Njohje me sistemet operativeFedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]]| GNU/LinuxFedora
|-
| 0608.02.20162017|17:30| [[Mapathon nr.2|OpenStreetMap Mapathon #2Wikidata talk/workshop]]| OpenStreetMapWikimedia
|-
| 2328.01.20162017|11:00| [[Fedora Localization Sprint Mapathon nr.28|Fedora Localization Sprint OpenStreetMap Mapathon #28]]| FedoraOpenStreetMap
|-
| 1625.01.20162017|17:00| [[ 15 vjet Wikipedia - EditathonOpen Source Design workshop nr.1]]| WikipediaOpen Source Design
|-
| 1323.01.20162017|17:30|[https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236880431/ Nextcloud 11 Release Party]|Nextcloud|-|18.01.2017|17:00|[[Lokalizim i privacytools.io]]||-|14.01.2017|10:00|[[Sitepoint hackathon]]|SitePoint|-|11.01.2017|17:00| [[Mozcafe Tirana Mapathon nr.7|OpenStreetMap Mapathon #47]]| MozillaOpenStreetMap
|-
|}
<!-- Aktivitete per vitin 2016 -->! rowspan="60" |2016
|28.12.2016
|17:30
|[https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236320481/ Nextcloud l10n #1]
|Nextcloud
|-
|22.12.2016
|17:00
|[[Fedora Loves Python Workshop #1]]
|Fedora
|-
|21.12.2016
|19:00
|[[ Festa e fundvitit në hackerspace]]
|Open Labs
|-
|21.12.2016
|17:00
|[[LibreOffice month 2016: Takim i komunitetit]]
|LibreOffice
|-
|17.12.2016
|12:00
|[[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.2]]
|Mozilla
|-
|15.12.2016
|17:00
|[[LibreOffice month 2016: Design and marketing]]
|LibreOffice
|-
|11.12.2016
|16:00
|[[Fedora Release party| Fedora 25 Release party]]
|Fedora
|-
|10.12.2016
|15:00
|[[LibreOffice month 2016: sprint lokalizimi]]
|LibreOffice
|-
|03.12.2016 & 04.12.2016
|9:00
|[https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2016 Wiki weekend Tirana 2016]
|Wikimedia
|-
|30.11.2016
|17:00
|[[Mapathon nr.6|OpenStreetMap Mapathon #6]]
|OpenStreetMap
|-
|23.11.2016
|17:30
|[https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/235570602/ Nextcloud Meetup #1]
|Nextcloud
|-
|20.11.2016
|15:00
|[[WikiProjekti Gratë]]
|Wikimedia
|-
|12.11.2016
|16:00
|[[Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]
|Fedora
|-
|2.11.2016
|16:00
|[[Wiki Loves Maps: Mapathon]]
|Wikimedia
|-
|29.10.2016
|15:00
|[[OpenSource Hardware Meetup #2- Nextcloud box]]
|Nextcloud
|-
|26.10.2016
|
|[[Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]
|Fedora
|-
|19.10.2016
|17:00
|[[Mapathon nr.5|OpenStreetMap Mapathon: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap]]
|OpenStreetMap
|-
|19.10.2016
|15:00
|[[Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5]]
|Fedora
|-
|17.10.2016
|13:00
|[[Code Week Albania 2016]]
|
|-
|12.10.2016
|18:00
|[https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/234713221/ Nextcloud Workshop]
|Nextcloud
|-
|11.10.2016
|18:00
|[[ ADA Lovelace day]]
|Open Labs
|-
|10.10.2016
|16:00
|[[PHPList Hack Sprint]]
|PHPList
|-
|10.10.2016
|15:00
|[[OSHM1, i ftuar Iker Perez de Albeniz Villarroel]]
|
|-
|24.09.2016
|16:00
|[[Software Freedom Day 2016]]
|LibreOffice
|-
|21.09.2016
|18:00
|[[Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]
|Fedora
|-
|21.09.2016
|16:00
|[[Zgjedhjet e bordit 2016]]
|Open Labs
|-
|17.09.2016
|17:00
|[[Wiki Loves Earth 2016, ndarja e çmimeve]]
|Wikimedia
|-
|31.08.2016
|17:00
|[[MozCafé Tirana nr.6 me Giannis Konstantinidis]]
|Mozilla
|-
|27.08.2016
|
|[[FOSSCamp Balkans 2016]]
|Open Labs
|-
|27.07.2016
|16:30
|[[Wiki Loves Maps 2016]]
|Wikimedia
|-
|20.07.2016
|18:00
|[[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]
|Fedora
|-
|19.07.2016
|18:00
|[[Fedora Women Day]]
|Fedora
|-
|16.07.2016
|19:00
|[[Open Labs feston 4 vjetorin]]
|Open Labs
|-
|09.07.2016
|16:00
|[[Fedora 24 Release party]]
|Fedora
|-
|06.07.2016
|18:00
|[[LibreOffice Localization Sprint nr.8]]
|LibreOffice
|-
|06.07.2016
|16:30
|[[Wiki Loves Maps: Takimi nr.1]]
|Wikimedia
|-
|25.06.2016
|16:00
|[[Mozcafe Tirana nr.5]]
|Mozilla
|-
|04.06.2016
|16:00
|[[SuperTuxcart- prezantim dhe kampionat]]
|
|-
|04.06.2016
|16:00
|[[SitePoint Meetup nr.3]]
|SitePoint
|-
|01.06.2016
|18:00
|[[PHPList Localization Sprint #1]]
|PHPList
|-
|30.05.2016
|18:00
|[[LibreOffice Localization Sprint nr.7]]
|LibreOffice
|-
|19.05.2016
|17:00
|[[Linux Command-Line Workshop me James Halliday]]
|GNU/Linux
|-
|18.05.2016
|16:00
|[[OpenStreetMap Mapathon nr.5| OpenStreetMap Mapathon #5]]
|OpenStreetMap
|-
|14.05.2016 & 15.05.2016
|10:00
|[[OSCAL 2016]]
|Open Labs
|-
|30.04.2016
|14:00
|[[Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]
|Fedora
|-
|20.04.2016
|18:00
|[[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]
|Fedora
|-
|16.04.2016
|16:00
|[[Mapathon nr.4|OpenStreetMap Mapathon #4]]
|OpenStreetMap
|-
|15.04.2016
|18:00
|[[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]
|Fedora
|-
|04.04.2016
|18:00
|[[Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]
|Fedora
|-
|02.04.2016
|16:00
|[[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.1]]
|Mozilla
|-
|30.03.2016
|18:00
|[[Linux Meetup 2: Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]
|GNU/Linux
|-
|26.03.2016
|16:00
|[[ Document Freedom day 2016]]
|LibreOffice
|-
|23.03.2016
|18:00
|[[Mapathon nr.3|OpenStreetMap Mapathon #3]]
|OpenStreetMap
|-
|05.03.2016
|16:00
|[[Fuqizimi i public domain & creative commons në Shqipëri: Bisedë e hapur]]
|Open Labs
|-
|27.02.2016
|16:00
|[[Mozcafe Tirana nr.4]]
|Mozilla
|-
|13.02.2016
|16:00
|[[Mozcafe Tirana nr.3]]
|Mozilla
|-
|06.02.2016
|16:00
|[[Mapathon nr.2|OpenStreetMap Mapathon #2]]
|OpenStreetMap
|-
|23.01.2016
|16:00
|[[Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]
|Fedora
|-
|16.01.2016
|16:00
|[[ 15 vjet Wikipedia - Editathon]]
|Wikipedia
|-
|07.01.2016
|18:30
|[[Linux Meetup- Njohje me sistemet operative]]
|GNU/Linux
|-
<!--
Aktvitetet e vitit 2015
-->
! rowspan="43" |2015
|19.12.2015
|16:00
|[[Fedora Meetup nr 3 | Fedora Meetup #3]]
|Fedora
|-
|12.12.2015
|16:00
|[[John Sturdy në Open Labs: prezantim për OSM dhe Makespaces]]
|OpenStreetMap
|-
|8.12.2015
|18:00
|[[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.2]]
|OpenStreetMap
|-
|05.12.2015 & 06.12.2015
|9:30
|[[Wiki weekend Tirana 2015]]
|Wikimedia
|-
|26.11.2015
|18:00
|[[ LibreOffice Localization Sprint nr.6]]
|LibreOffice
|-
|24.11.2015
|18:00
|[[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.1]]
|OpenStreetMap
|-
|14.11.2015
|18:00
|[[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.0 ]]
|OpenStreetMap
|-
|14.11.2015
|16:00
|[[Fedora 23 Release party]]
|Fedora
|-
|7.11.2015
|10:00
|[[Mozilla Academy nr.5: Prezantim në Oficina & Harry Fultz]]
|Mozilla
|-
|05.11.2015
|18:00
|[[Projeksion: Dokumentari "CodeGirl"]]
|Open Labs
|-
|31.10.2015
|16:00
|[[Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]
|Fedora
|-
|27.10.2015
|18:00
|[[Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015]]
|Fedora
|-
|24.10.2015
|16:00
|[[LibreOffice: Localization Sprint nr.5]]
|LibreOffice
|-
|17.10.2015
|16:00
|[[CodeWeek: histori të së përditshmes së koduesve]]
|
|-
|13.10.2015
|17:00
|[[Ada Lovelace Day 2015]]
|Open Labs
|-
|08.10.2015
|18:00
|[[LibreOffice: Localization Sprint nr.4]]
|Libre Office
|-
|06.10.2015
|16:00
|[[Wiki Loves Monuments - City Tour në Tiranë]]
|Wikimedia
|-
|03.10.2015
|16:00
|[[Mozilla Academy nr.4: Mozilla Albania Website]]
|Mozilla
|-
|30.09.2015
|18:00
|[[PHPList Albania User Group meetup #1]]
|PHPList
|-
|26.09.2015
|16:00
|[[Mozilla Academy nr.3: Ardian Haxha prezanton Mozilla VR (Virtual Reality)]]
|Mozilla
|-
|23.09.2015
|18:00
|[[Wiki Loves Monuments: këshilla për pjesëmarrje në konkursin e fotografisë]]
|Wikimedia
|-
|19.09.2015
|16:00
|[[Mozilla Academy nr.2: Firefox OS Bugsprint]]
|Mozilla
|-
|12.09.2015
|16:00
|[[Mozilla Academy nr.1: Prezantim]]
|Mozilla
|-
|04.09.2015
|18:00
|[[Wiki Loves Monuments Shqipëri & Kosovë: Takim Informativ me Arianit Dobroshin]]
|Wikimedia
|-
|21.07.2015
|18:00
|[[3 vjetori i Open Labs Hackerspace]]
|Open Labs
|-
|15.07.2015
|17:00
|[[Fedora Meetup nr 2 | Fedora Meetup #2]]
|Fedora
|-
|20.06.2015
|16:00
|[[LibreOffice Localization Sprint nr.3]]
|LibreOffice
|-
|13.06.2015
|16:00
|[[LibreOffice Localization Sprint nr.2]]
|LibreOffice
|-
|09.05.2015 & 10.05.2015
|12:00
|[[ OSCAL 2015]]
|Open Labs
|-
|24.04.2015
|12:00
|[[Wiki Women Camp]]
|
|-
|25.03.2015
|19:00
|[[Document Freedom Day 2015]]
|LibreOffice
|-
|07.03.2015
|16:00
|[[Cyber Security Workshop]]
|
|-
|28.02.2015 & 01.03.2015
|10:00
|[[Mozilla weekend Tirana 2015]]
|Mozilla
|-
|14.02.2015
|16:00
|[[I love Fedora Meetup]]
|Fedora
|-
|07.02.2015
|16:00
|[[Maratonë tritimi: The internet's own boy]]
|Open Labs
|-
|31.01.2015
|16:00
|[[ Wordpress cafe nr.3]]
|Wordpress
|-
|24.01.2015
|16:00
|[[ Wikicafe Tirana nr.1]]
|Wikipedia
|-
|17.01.2015
|16:00
|[[Wordpress cafe nr.2]]
|Wordpress
|-
|17.01.2015
|14:00
|[[Webmacademy nr 7 në Openlabs| Webmacademy nr 7 në Open Labs]]
|
|-
|16.01.2015
|15:30
|[[LPI Open Day & Fedora Linux install-fest në Universitetin e Durrësit]]
|GNU/Linux
|-
|15.01.2015
|13:30
|[[LPI Open Day në Universitetin e Tiranës, Fakultetin e Ekonomisë]]
|GNU/Linux
|-
|10.01.2015
|16:00
|[[LibreOffice cafe nr.2]]
|LibreOffice
|-
|10.01.2015
|14:00
|[[ Webmacademy nr 6 në Open Labs]]
|
|-
== 2017== <!--T:2viti 2014 -->! rowspan=== Janar ==="37" |2014** 11|20.0112.2017 2014|16:00|[[Mapathon Webmacademy nr.7|OpenStreetMap Mapathon #75 në Open Labs]]** 14||-|17.0112.2017 2014|18:00|[[Sitepoint hackathonMozcafe Tirana nr 3]]** 18|Mozilla|-|13.0112.2017 2014|16:00|[[Lokalizim i privacytools.ioWebmacademy nr 4 në Open Labs]]** 23||-|06.0112.2017 2014|16:00|[[Nextcloud Release PartyWebmacademy nr 3 në Open Labs]]** 25||-|03.0112.2017 2014|18:00|[[Open Source Design workshop LibreOffice cafe nr.1]]** 28|LibreOffice|-|29.0111.2017 2014|16:00|[[Mapathon Webmacademy nr.8|OpenStreetMap Mapathon #82 në Open Labs]]=== Shkurt ===||-** 08|22.0211.2017 2014|16:00|[[Wikidata talk/workshopWebmacademy nr 1 në Open Labs]]** 15||-|08.0211.2017 2014|16:00|[[Fedora Localization Sprint Wordpress cafe nr.8|Fedora Localization Sprint #81]]** 17|Wordpress|-|03.0211.2017 2014|17:00|[[Hyrje në JOSMSi të përdorim command line]]** 18||-|01.11.2014 & 02.2017 11.2014|9:30|[[OpenStreetMap Mapathon #9Wiki weekend Tirana 2014]]=== Mars ===|Wikimedia|-|27.10.2014** |18:00|[[Mozcafe Tirana nr.032]]|Mozilla|-|27.2017 & 1909.03.2017 2014|16:00|[[48H Free Open Source Hackathon TiranaLabs Maker party #1]];** 25|Open Labs|-|16.0309.2017 2014|16:00|[[NetBSD - Meet & 26Greet with Marc Balmer]]|NetBSD|-|13.0309.2017 2014|16:00|[[httpsSugru built night]]|Open Labs|-|13.09.2014|13://wiki00|[[LPI Albania open day nr.openlabs.cc/faqja2]]|GNU/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 2017]=== Prill ===|-** 12|02.0408.2017 @ 2014|17.:00 |[[Fedora Localization Sprint #9Linux Kafe nr.3]];** 17|GNU/Linux|-|30.04.2017 @ 1707.2014|18:00 |[[Maptime Tirana Arduino Workshop nr. 13]];** 19|Arduino|-|23.04.2017 @ 1707.2014|18:00 |[[Mozilla WebVR Camp nrMësoni çdo gjë rreth Learnable. 1com]];** 20||-|16.0407.2017 @ 2014|17.:00 |[[Fedora Localization Sprint #102 vjetori i Open Labs Hackerspace]];** 26|Open Labs|-|09.04.2017 @ 1707.2014|19:00 |[[Document Freedom Day 2017Wikiakademia dhe Wikimedia : Lokalizimi]];=== Maj ===|Wikimedia|-** 13|07.0507.2017 & 14.05.2017 2014|19:00|[[OSCAL 2017stoppërgjimeve: Bisedë e hapur rreth përgjimeve të NSA në Shqipëri]];** 15|Open Labs|-|05.0507.2017 @ 2014|17.:00 |[[Nextcloud Meetup #2LPI Albania: Open day ]];** 20|GNU/Linux|-|28.0506.2017 @ 10.00 - 2014|16.:00 |[[opendata.tirana.al Hackathon L10N Sprint - Empowered by Open Diversity Projectmaratonë lokalizimi]];** 26|Mozilla|-|21.05.2017 @ 1806.2014|16:00 |[[Maptime Tirana nr 2Wikiakademia: Prezantim i projektit dhe përkthimi platformës në shqip]];** 31|Wikimedia|-|14.05.2017 @ 1806.2014|16:00 |[[Fedora Meetup #7LibreOffice:Localization Hackathon]];=== Qershor ===|LibreOffice|-** 10|07.06.2017 & 112014|16:00|[[Prezantim i platformës menaxhimit të përmbajtjes Open Atrium CMS]]||-|06.06.2017 puntori me temë 'Migration to LibreOffice' me Italo Vignoli2014** |16.06.2017 @ 18.:00 |[[OpenStreetMap Meetup #Reset the Net: 1vit pas skandalit të zbuluar nga Snowden]];** 17||-|31.0605.2017 @10.00 - 2014|16.:00 |[[opendata.tirana.al Hackathon #2 - Empowered by Open Diversity ProjectArduino Kafe 1: prezantim i website i komunitetit shqiptar Arduino]];** 17|Arduino|-|10.0605.2017 @ 2014|16.:00 |[[Mozilla WebVR Workshop #2Mozcafe Tirana nr.1]]** 21|Mozilla|-|03.04.062014 & 04.2017 @ 1904.00 2014|8:30|[[Projeksione CC dhe bisedë e hapur: 'Refugees Welcome' nga SubMediaOSCAL 2014]];** 29|Open Labs|-|19.0604.2017 @ 18.00 2014|16:0|[[Nextcloud l10n #Linux Caffe nr 2]]=== Korrik ===|GNU/Linux|-** 01|31.07.2017 @1803.2014|19:00 |[[Kick Off RGSoC 2017 - CelebrationLinux Caffe nr 1]];** 04|GNU/Linux|-|29.07.2017 @1803.2014|16:00 |[[Wikipedia SQ - Open DayArduino day 2014]];** 05|Arduino|-|08.02.072014 & 09.2017 @1802.2014|9:00 |[[Fedora 26 Release PartyMozilla Weekend 2014]];** 11|Mozilla|-|01.07.2017 @1802.2014|15:00 |[[Wikipedia Open Day 2|Wikipedia SQ Source VOIP- Open Day nr2Workshop]];** 21||-|25.07.2017 @1701.2014|14:30 |[[Debian Meetup nr.1Ubuntu User days 2014]]** 22|Ubuntu|-|15.0701.2017 2014|19:00|[[5-vjetori i themelimit të Open LabsSource Tools for your Art: create your website]];||-
=== Gusht === <!--T viti 2013 -->! rowspan="26" |2013|28.12.2013|19:300|[[Geek Bazaar i fundvitit nga Open Labs]]|Open Labs|-|23.11.2013|15:00|[[Rasberry Pi workshop në Open Labs nr 0]]|Rasberry Pi|-|09.11.2013|15:00|[[Linux Installfest at Open Labs nr 0]]|GNU/Linux|-|02.11.2013|15:00|[[LibreOffice Calc workshop dhe takim i grupit të përkthimit]]|LibreOffice|-|26.10.2013|15:00|[[LibreOffice: takim i grupit të përkthimit]]|LibreOffice|-|23.10.2013|19:00|[[Mozilla Summit: sharing the experience]]|Mozilla|-|19.10.2013|15:00|[[LibreOffice workshop 2]]|LibreOffice|-|12.10.2013|15:00|[[LibreOffice workshop 1]]|LibreOffice|-|05.10.2013|15:00|[[Projektojmë: DEFCON the documentary]]|Open Labs|-|28.09.2013|15:00|[[EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU]]|GNU/Linux|-|21.09.2013|15:00|[[Wikipedia workshop në Open Labs]]|Wikipedia|->* 31|28.08.2017 2013|19:00|[[Instructables build night]]||- |03.08.2013|18:00|[[HTML Workshop]]|HTML|-|24.07.2013|19:00|[[Weekly Meeting]]|Open Labs|-|18.07.2013|19:00|[[Open Steps workshop në Open Labs]]|Open Labs|-|16.06.2013|19:00|[[Festojmë 1 vit Open Labs]]|Open Labs|-|01.06.2013|15:00|[[Audacity: Workshop për editorin muzikor open source]]|Open Labs|-|25.05.2013|15:00|[[Wordpress 10th Anniversary]]|Wordpress|-|18.05.2013|15:00|[[Linux Training Session nr 2]]|-|11.05.2013|15:00|[[Linux Training Session nr 1]]|GNU/Linux|-|04.05.2013|12:00|[[C++ Workshop nr 2]]|C++|-|13.04.2013|15:00|[[WMKIT - WORKSHOP]]|Open Labs|-|30.03.2012|15:00|[[Document Freedom Day 2013]]|LibreOffice|-|09.2017 03.2013|15:00|[[Handson: Tomb Raider - The Lost Dominion]]|Open Labs|-|02.03.2013|15:00|[[Ubuntu Jam në Tiranë]]|Ubuntu|-|8.02.2013|16:30|[[FOSScamp Syros 2017Premiera botërore e dokumentarit për The Pirate Bay edhe në Tiranë]]|Open Labs|-
=== Shtator === <!--T:4viti 2012 -->* 30.09.2017 @ 17.00 [[Cryptotools for journalists]]* 30.09.2017 @ ditë e plotë [[Cryptoparty Tirana 2017]] === Tetor === <!--T:5-->=== Nëntor ==rowspan="9" |2012=== Dhjetor === == 2016 == <!--T:6-->* Janar <!--T:7-->** 13|19.0112.2016 @16.00 [[Mozcafe Tirana #4]]; 2012** 16.01.2016 [[ 15 vjet Wikipedia - Editathon]];** 23.01.2016 @16.00 [[Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]; <!--T19:8-->30*Shkurt** 06.02.2016 @16.00 [[Mapathon nr.2|OpenStreetMap Mapathon #2]];** 07.02.2016 @18.30 [[Linux Meetuo- Njohje me sistemet operativeProjektime për Blender]];|Open Labs<!|--T:9-->*Mars** 05|7.0312.2016 @16.00 [[Fuqizimi i public domain & creative commons në Shqipëri: Bisedë e hapur]];2012** 23.03.2016 @18.00 [[Mapathon nr.3|OpenStreetMap Mapathon #3]]; ** 26.03.2016 @16.19:00 [[ Document Freedom day]];** 30.03.2016 @18.00 |[[ Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]; <!--TOpen Labs prezanton:10-->*Prill**02.04.2016 @ 16.00 [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training #1]];**03.04.2016 @ 18.00 [[Fedora Localization Sprint nrkliko.3 |Fedora Localization Sprint #3al]];**15.04.2016 @ 18.00 [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]];Open Labs**16.04.2016 @ 16.00 [[Mapathon nr.4|OpenStreetMap Mapathon #4]];**20.04.2016 @ 18.00 [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]];**30.04.2016 @ 14.00 [[Fedora LOcalization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]; *Maj**14.05.2016-15.05.2016 [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2016]];**30.05.2016 @18.00 [[LibreOffice Localization Sprint #7]]; <!--T:11-->*Qershor**01.06.2016 @18.00 [[PHPList Localization Sprint #1]];**04.06.2016 @16.00 [[SuperTuxcart- prezantim dhe kampionat]];2012**20.06.2016 @18.00 [[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]];**25.06.2016 @16.00 [[Mozcafe Tirana #5]]; <!--T19:12-->30*Korrik**06.07.2016 @18.00 |[[LibreOffice Localization Sprint #8]];**09.07.2016 @16.00 [[Fedora Release party]];**19.07.2016 @18.00 [[Fedora women day]]; <!--TProjektojmë:13-->*Shtator <!--T:14-->**21.09.2016 @17.00 [[Zgjedhjet Erik Topol dhe e ardhmja pa tel e bordit 2016mjekësisë]];**21.09.2016 @18.00 [[ Fedora Meetup #4]];|Open Labs <!|--T:15-->*Tetor**10|7.10.2016 @16.00 [[PHPList Hack Sprint]];**11.10.2016 @18.00 [[ ADA Lovelace day]];**12.10.2016 @18.00 [[Nextcloud Workshop #1]];2012**19.10.2016 @17.00 [[Mapathon nr.5|OpenStreetMap Mapathon #5: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap]];**19.10.2016 @18.00 [[Fedora Meetup #5]];**26.10.2016 @16.00 [[Fedora Localization Sprint #7]];**29.10.2016 @15.00 [[OpenSource Hardware Meetup #2- Nextcloud box]]; <!--T:16-->*Nentor**12.11.2016 @12.00 [[Fedora Meetup #6]];30**23.11.2016 @17.00 [[Nextcloud Meetup #1]];**30.11.2016 @17.00 [[Mapathon nr.6|OpenStreetMap Mapathon #6]]; *Dhjetor03.12.2016-04.12.2016 [[Wiki weekend Tirana 2016]];**10.12.2016 @15.00 [[Muaji i LibreOffice në OpenLab Hackerspace]];**11.12.2016 @16.00 [[Fedora Release party]];**17.12.2016 @12.00 [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training #2]];**22.12.2016 @17.00 [[Fedora Loves Python Workshop #1]];**28.12.2016 @17.30 [[Nextcloud #1]];== 2015 == <!--TOpen Labs Prezanton:17Michael Anti -->*Janar**10.01.2015 [[LibreOffice cafe #2Mbrapa Firewall të madh Kinez]];**16.01.2015 @15.30|-17.15 [[LPI në universitetin Aleksandër Moisiu]];**24.01.2015 @18.00 [[ Wikicafe Tirana #1]];**31.01.2015 [[ Wordpress cafe #3]];*Shkurt**07.02.2015 @16.00 [[Maratonë tritimi: The internet's own boy]];**14.02.2015 @16.00 [[I love Fedora Meetup]];*Mars28.02.2015-01.|03.2015 [[Mozilla weekend Tirana 2015]];**0711.03.2015 @16.00 [[Cyber Security Workshop]];2012**25.03.2015 @|19.00 [[Document Freedom Day]]; <!--T:18-->*Maj**09.05.2015- 10.05.2015 [[ OSCAL- Open Source Conference Albania 2015]]; <!--T:19-->*Qershor**13.06.2015 @16.00 [[LibreOffice Localization Sprint #2]];*Korrik**15.07.2015 @17.00 |[[Fedora Meetup #2Catastroika në shqip]];**21.07.2015 [[3 vjetori i Openlabs Hackerspace]];|Open Labs <!--T:20|-->*Shtator**12.09.2015 @16.00 [[Mozilla Academy 2015]];**30.09.2015 @18.00 [[PHPList Albania User Group meetup #1]]; <!--T:21-->*Tetor**|31.10.2015 @16.00 [[Fedora Localization Sprint #1]];2012 <!--T:22-->*Nentor**05.11.2015 @18.00 [[Projeksion: Dokumentari "CodeGirl"]];**14.11.2015 @16.00 [[Fedora 23 Release party]];**14.11.2015 @16.00 [[OpenStreetMap: Takim i hapur #0 ]];**24.11.2015 @16.00 [[OpenStreetMap: Takim i hapur #1]]**26.11.2015 [[ LibreOffice Localization Sprint #6]]; <!--T:23-->*Dhjetor05.12.2015-06.12.2015 [[Wiki weekend Tirana 2015]];**|19.12.2015 @16.00 [[Fedora Meetup #3]];   == 2014 == <!--T:24--> <!--T:25-->*Janar**25.01.2014 @14.30 [[ Ubuntu User days 2014]]; <!--T:26-->*Shkurt**01.02.2014 @15.00 |[[Open Source VOIP-Workshop]];**08.02.2014-09.02.2014 [[Mozilla Weekend 2014]]; <!--TLabs preznaton:27-->*Mars**29.03.2014 [[Arduino day 2014]];**31.03.2014 @19.00 [[Linux Kafe #1]]; <!--T:28-->*Prill**19.04.2014 @16.00 [[Linux Kafe #2]];*Maj**03.05.2014-04.05.2014 [[OSCAL- Open Source Conference Albania 2014]];**10.05.2014 @16.00 [[ Mozcafe Tirana #1]]; <!--T:29-->*Qershor**07.06.2014 @16.00 [[Prezantim i platformës menaxhimit të përmbajtjes Open Atrium CMS]];**14.06.2016 @16.00 [[LibreOffice:Localization Hackathon]];**21.06.2014 @16.00 [[Wikiakademia: Prezantim i projektit dhe përkthimi platformës TED talks në shqip(edicioni 121031)]];**28.06.2014 @16.00 [[L10N Sprint - maratonë lokalizimi]]; <!--T:30-->*Korrik**02.07.2014 @17.00 [[Linux cafe #3]];**05.07.2014 @17.00 [[LPI Albania: |Open day ]];Labs**07.07.2014 @19.00 [[ #stoppërgjimeve: Bisedëe hapur rreth përgjimeve të NSA në Shqipëri]];**09.07.2014 @19.00 [[Wikiakademia dhe Wikimedia : Lokalizimi]];**16.07.2014 @17.00 [[ 2 vjetori i Openlabs Hackerspace]];**23.07.2014 @18.00 [[Mësoni çdo gjë rreth Learnable.com]]; <!--T:31-|->*Shtator**13.09.2014 @13.00 [[LPI Albania open day #2]];**13.09.2014 @16.00 [[Sugru built night]];**27.09.2014 @16.00 [[Openlabs Maker party #1]]; <!--T:32-->*Tetor**|27.10.2014 @18.00 [[Mozcafe Tirana #2]];2012 <!--T|12:33-->*Nentor**01.11.2014-02.11.2014 [[ Wiki weekend Tirana 2014]];**01.11.2014 @17.00 [[Si të përdorim command line]];**08.11.2014 |[[Wordpress cafe #1Open Labs krijon ndriçues LED për Halloween]];**22.11.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]]; |Open Labs**29.11.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]];  <!--T:34-|->*Dhjetor**03|24.1210.2014 @18.00 [[LibreOffice cafe #1]];2012**06.12.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]]; **13.12.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]]; **20.12.2014 @16.00 [[ Webacademy në Openlabs]];  == 2013 == <!--T:35-->*Shkurt**08.02.2013 @16.30 [[Premiera botërore e dokumentarit për 'The Pirate Bay' edhe në Tiranë]]*Mars**02.03.2013 @15.00 [[Ubuntu Jam në Tiranë]]*Prill*Maj*Qershor*Korrik*Gusht*Shtator*28.09.2013 @ 15.00 [[EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU]]; *Tetor**23.10.2013 @ |19.00 [[Mozilla Summit: Sharing the experince]];**26.10.2013 @15.00 [[LibreOffice: Takim i grupit të përkthimeve]];*Nëntor**02.11.2013 @ 15.00 |[[LibreOffce Calc workshop dhe takim i grupit të përkthimitTED talks në shqip]];**23.11.2013 @ 15.00 [[Raspberry Pi #0]];|Open Labs*Dhjetor**28.12.2013 @15.00 [[Geek Bazaar nga Openlabs]];== 2012 (year zero) == <!--T:36|-->* Themelimi i komunitetit, regjistrimi në gjykatë.*Tetor**|13.10.2012 @|18.:30 |[[Firefox & Thunderbird release party]]**24.10.2012 @19.00 [[TED talks në shqip]]|Mozilla**27.10.2012 @12.00 [[Open Labs krijon ndriçues LED për Halloween]] <!--T:37|-->*Nëntor**03.11.2012 @19.00 [[Catastroika në shqip]]  <!--T:38-->*Dhjetor</translate>|}
800

edits

Navigation menu