Difference between revisions of "Maptime Tirana nr. 1"

Jump to navigation Jump to search
m
Shtova numrin e pjesëmarrësve
m (Shtova pjesëmarrësit në event.)
m (Shtova numrin e pjesëmarrësve)
 
(3 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 5: Line 5:
* Kur: 17 prill 2017 @ 17.00;
* Kur: 17 prill 2017 @ 17.00;
* Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.32129&mlon=19.82914#map=19/41.32129/19.82914 këtu].
* Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.32129&mlon=19.82914#map=19/41.32129/19.82914 këtu].
* Numri i pjesëmarrësve: do plotësohet në fund të aktivitetit.
* Numri i pjesëmarrësve: 7.


== Si të bëheni pjesë ==
== Si të bëheni pjesë ==
Line 24: Line 24:
* Redon Skikuli
* Redon Skikuli
* Sidorela Uku
* Sidorela Uku
Gjatë eventit Amanti Lulo shpjegoi për JOSM që është një nga editorët më të përdorur për OpenStreetMap i cili ka disa veçori që e diferencojnë, një ndër të cilat është dhe pëdorimi offline. Hapat e parë dhe se si mund te editojë nëpërmjet saj. Gjatë takimit folëm edhe për 3 nga elementet kryesore të editimit të hartave
- way
- area
- relation .
Gjate eventit u dhanë ca ide për mënyrat e rritjes së komunitetit dhe gjithashtu për krijimin e një grupi pune. U diskutua edhe që të bëhen workshope duke u bazuar edhe në rotacionin e workshopeve që ndjek Maptime. Disa nga idetë mund ti gjeni [https://forum.openlabs.cc/t/kategorizimi-dhe-njohja-e-informacionit-ne-osm/257 këtu]
All, Bureaucrats, Administrators, translator
735

edits

Navigation menu