Introduction to IRC

Nga Open Labs Hackerspace
Shko tek: lundrim, kërko

IRC (Internet Relay Chat) është shërbim i internetit që përdoruesve të saj u mundëson komunikimin tani për tani (live). Komunikimi bazohet në tekst të shkruar. Është një ndër protokollet më të vjetër të komunikimit (1988). Kanali më gjerësisht i përdorur është Freenode.

Në këtë takim më datë 20 janar do shikojmë informacione të përgjithshme rreth këtij protokolli, do instalojmë një klient dhe do shohim si mund të fillojmë komunikimin në biseda në grup (që quhen dhoma) dhe në biseda private.


Detaje

  • Kur: 20 janar 2018 @ 10:30 ;
  • Ku: Open Labs Hackerspace;
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: idealisht po;
  • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
  • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Ndërlidhje

Organizatorët

  • Mariana Balla

Raport i eventit

  • Do shtohet në fund të eventit