EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU

Nga Open Labs Hackerspace
Shko tek: lundrim, kërko

Përshkrimi

Emacs është një editor i fuqishëm që përdoret nga programuesit. Është mjaft fleksibël dhe mund të përshtatet me lehtësi për situata nga më të ndryshmet. Një nga përdorimet interesante të Emacs është edhe shkrimi i artikujve dhe blogjeve.
Në këtë seminar do të mësojmë praktikisht se si ta përdorim Emacs-in për të shkruar me lehtësi blogje ose artikuj. Mos harroni te merrni laptopin me vete.

Programi i seminarit:

  • Instalimi i Emacs-it
  • Çfarë është org-mode e Emacs-it.
  • Si të shkruajmë dokumente në org-mode të Emacs-it.
  • Konvertimi i dokumentit në HTML (me një CSS të përshtatshme).
  • Hedhja e dokumentit në një blog
  • Importimi i dokumentit HTML në LibreOffice.

Detaje

  • Kur: 28 Shtator 2013 @15:00
  • Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet këtu.

Ndërlidhje

Raport i eventit