CryptoParty Tirana 2019

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
CryptoParty Tirana 2019 OL Web.png

CryptoParty është një lëvizje e decentralizuar me aktivitete të cilat ndodhin vazhdimisht në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është transferimi i dijeve tek sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën digjitale. Kjo përpjekje globale synon të prezantojë tek publiku i gjerë bazat e kriptografisë në teori dhe praktikë, si komunikimi i enkriptuar, parandalimi i përgjimeve kur navogoni në internet, anonimiteti në rrjetin Tor, kriptografia me çelës publik, enkriptimi i diskut, rrjetet private virtuale (VPN) etj. Projekti konsiston fillimisht në një seri workshopesh të hapura dhe falas për publikun.


Detaje

 • Kur: 09.11.2019;
 • Ku: Ofiçina. Vendodhja në OSM: link
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike rreth kriptografisë: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.

Prezantime

Axhenda

 • 09.30 - 10.00: Registration
 • 10.00 - 10.30: Opening speech & rules of engagement - Redon (Open Labs)
 • 10.30 - 10.45: Jos (Hack42 Arnhem)
 • 10.45 - 11:00: Introducing Information Security for Journalists book - Silva (Open Labs)
 • 11.00 - 11.30: Surveillance Capitalism - Ritger (Hack42 Arnhem)
 • 11.35 - 11:50: small (coffee) break
 • 11:50 - 12:00: Video from Arjen Kamphuis
 • 12.00 - 12.30: explaining the working groups
 • 12.30 - 13.30: snaks, coffee and fruits break
 • 13.30 - 16.30: hands on session tranings
 • 16.30  : Closing speech (what do we do next?)

Shënime

 • Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesëmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace është më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
 • Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdesk :)

Organizatorët

 • Boris Budini
 • Nafie Shehu
 • Silva Arapi
 • Redon Skikuli
 • Sidorela Uku
 • Mariana Balla
 • Suela Palushi
 • Ritger Teunissen (Hack42)

Mbulimi mediatik

Regjistrimet

Materialet promocionale

 • Posteri do publikohet së shpejti në Github.

Raport i aktivitetit